Πελετίδης: Ματαιώνεται το Πατρινό Καρναβάλι - Επιμένουν να παρελάσουν καρναβαλικά γκρουπ 

Την πικρία του για την κυβερνητική απόφαση να ματαιώσει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις ως μέτρο πρόληψης για τη εξάπλωση του κορωνοϊού εξέφρασε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, δηλώνοντας πάντως ότι θα τη σεβαστεί. Την ίδια ώρα όμως, καρναβαλικά πληρώματα επιμένουν ότι θα παρελάσουν παρά την απαγόρευση με σχετικές αναρτήσεις τους στα social media. 

«Η απόφαση δημιουργεί πικρία. Αλλά καλούμαστε να υλοποιήσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Πελετίδης. Όπως είπε ανατράπηκε ο σχεδιασμός της πόλης και ζητάει αποζημίωση από την κυβέρνηση για καρναβαλιστές και καταστηματάρχες.

Πάντως, τουλάχιστον τέσσερα πολυπληθή γκρουπ ανακοίνωσαν ότι το καρναβάλι γι’ αυτούς συνεχίζεται κανονικά και ότι «τίποτε δεν τους σταματά».

Ερωτηθείς για τα πληρώματα που λένε ότι θα παρελάσουν, ο Δήμαρχος Πατρέων είπε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του .

Επίσης επισήμανε πως «εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε».

Και πρόσθεσε: «Θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, για τον κόπο των εργαζομένων στο Δήμο και των πληρωμάτων». Όπως επισήμανε «δεν θα ήθελα το παιδί μου να πάθει κάτι επειδή πήγε σε ένα χορό. Θα κάνουμε καλοκαιρινό Καρναβάλι». 

Πηγή: skai.gr