Πειθαρχική έρευνα και από τη Δικαιοσύνη για την άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγελο Ζαχαρή παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, να διενεργήσει προσωπικά πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα για να ερευνηθεί εάν τελέστηκε ή όχι πειθαρχική παράβαση από τον αρμόδιο εισαγγελέα του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού κατά τη χορήγηση της άδειας εξόδου στον κρατούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» Χριστόδουλο Ξηρό.

Εξάλλου, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου διατάχθηκε η διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τα δύο υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, τη διευθύντρια των φυλακών Μαρία Στέφη και την κοινωνική λειτουργό, που χορήγησαν την άδεια στον Ξηρό.

Όπως είναι γνωστό, ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε λάβει άδεια εξόδου από τις φυλακές Κορυδαλλού από την 1η έως την 9η Ιανουαρίου 2014, με την υποχρέωση να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, εκεί δηλαδή όπου είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής του (στην Καλλικράτεια έχει σπίτι η αδελφή του). Ωστόσο, χθες δεν παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα και αμέσως κινητοποιήθηκε η ΕΛΑΣ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Την εξαφάνιση του Ξηρού επιβεβαίωσε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για μία «πολιτική απόδραση».

Πηγή: skai.gr