Πάτρα-Τραυματισμός 6χρονου: Πώς έγινε το ατύχημα με το καρτ – Τι λένε οι διοργανωτές

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου νοσηλεύεται ο 6χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε αγώνα καρτ στην Πάτρα.

Παρακολουθούσε τον αγώνα μαζί με συγγενικό του πρόσωπο πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα κοντά στην πλατεία Γεωργίου, όταν ένα από τα καρτ ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω στο παιδί.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι η αξονική εξέταση του παιδιού είναι καλή και θα παραμείνει για παρακολούθηση στο νοσοκομείο για 24 ώρες.

«Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο αιμάτωμα και δεν θα χρειαστεί χειρουργείο. Είμαστε αισιόδοξοι και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψει ο μικρός Φώτης στην οικογένειά του» δήλωσε στο thebest ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Πώς έγινε το ατύχημα

Σε ανακοίνωσή της η διοργάνωση του Patras International Circuit for Kart (P.I.C.K.) αναφέρει πως έγινε το ατύχημα.

«Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο».

Λόγω αυτής της εξέλιξης ο αγώνας PICK διακόπηκε, με τους διοργανωτές να αναφέρουν ότι πρώτο μέλημα «ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

Έρευνα από την αστυνομία

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον τραυματισμό του ανήλικου, ενώ οι υπεύθυνοι της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων οδηγήθηκαν στο Β΄ αστυνομικό τμήμα της Πάτρας. Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό ο εισαγγελέας υπηρεσίας.

Πηγή: skai.gr