Με μαύρες σημαίες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Καραμανδάνειο στην Πάτρα -Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Οι γιατροί είναι ανάστατοι και συνεχίζουν να φωνάζουν για άμεση πρόσληψη αναισθησιολόγων, κατηγορώντας ότι μεθοδεύεται κλείσιμο του ιδρύματος και συγχώνευση του.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται, αυτή την ώρα, στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, μετά τις αρνητικές εξελίξεις για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων το οποίο σταμάτησε να εφημερεύει, εξαιτίας έλλειψης αναισθησιολόγων.

Οι γιατροί είναι ανάστατοι και συνεχίζουν να φωνάζουν για άμεση πρόσληψη αναισθησιολόγων, κατηγορώντας ότι μεθοδεύεται κλείσιμο του ιδρύματος και συγχώνευση του.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Πατρέων, καλούσε τους πατρινούς σε γενικό ξεσηκωμό για να αποφευχεί το κλείσιμο του Καραμανδάνειου.

ΠΑΤΡΑ

ΠΑΤΡΑ

Στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: "Η Κυβέρνηση και η 6η ΥΠΕ, παίζουν με τη ζωή και την υγεία των παιδιών μας. Με τις αποφάσεις τους, βάζουν ουσιαστικά «λουκέτο» στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το οποίο από σήμερα σταματάει να εφημερεύει!Οι δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, κ. Γκάγκα, είναι «σταγόνα στον ωκεανό» των ελλείψεων του Νοσοκομείου, τις οποίες εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, έχουμε επισημάνει, από κοινού με τα σωματεία και τις ενώσεις των εργαζομένων. Το Νοσοκομείο οδηγείται σε υποβάθμιση και σε κλείσιμο και την ίδια στιγμή γίνεται προσπάθεια ακόμα μία φορά να επιρριφθούν οι ευθύνες στους γιατρούς!"Σημαίνουμε συναγερμό!Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας!Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Τώρα είναι η ώρα του αγώνα, για να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του μοναδικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Να μπει τέλος στα «μπαλώματα», με τη μεταφορά των γιατρών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο. Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή, κάποιων δήθεν «καλών νέων» που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός. Η Δημοτική Αρχή καλεί τους εργαζόμενους, τους υγειονομικούς, τους γονείς, τους μαθητές, τους φοιτητές, όλο το λαό της Πάτρας, σε μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση, την Παρασκευή 3 Ιούνη, στις 19:30, στην Πλατεία Γεωργίου.

Απαιτούμε:

Να στελεχωθεί πλήρως και να λειτουργήσει άμεσα το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Καραμανδανείου, με άμεση, κατεπείγουσα προκήρυξη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων εργασίας και με έλεγχο αποκλειστικά των τυπικών προσόντων των υποψηφίων.
Να αναβαθμιστεί περαιτέρω, με μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να μπορεί να επιτελεί το ρόλο του, ως το μοναδικό εξειδικευμένο Παιδιατρικό Νοσοκομείο σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα."

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: THE BEST 

Πηγή: THEBEST