Κλείσιμο

Πάτρα: Σε εξέλιξη το νέο συλλαλητήριο για την τραγωδία των Τεμπών

Απεργία και συγκέντρωση σήμερα σε πλατείες σε Πάτρα και Αίγιο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Πάτρα αυτή τη στιγμή το νέο μεγάλο συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στο συλλαλητήριο λαμβάνει μέρος και η δημοτική αρχή της Πάτρας, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη. «Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης. Η δημοτική αρχή, η πόλη ολόκληρη, συνεχίζουν να ενώνουν τη φωνή τους με τους χιλιάδες του λαού, που από τις 28 Φεβρουαρίου, βροντοφωνάζουν το σύνθημα: «Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή. Ό,τι έγινε στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει το «παρών» οι εξής φορείς:

– Το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου και ΝΠΙΔ Αχαΐας απεργεί για όλους όσους έχασαν άδικα την ζωή τους, για να μην περάσει συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών.

– Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας», ζητώντας να μην ξεχαστεί το «έγκλημα».

– Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Πάτρας απεργεί και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν. Ετσι, πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

– Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας καλεί όλα τα σωματεία –μέλη της να δώσουν το δυναμικό παρών.

– Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών αποφάσισε αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους.

– Η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας καλεί τα μέλη της, σε συμμετοχή στην αυριανή πανεργατική απεργία.

– Η Συντεχνία Αρτοποιών Πατρών θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση και καλεί τα μέλη της μαζικά σε αυτήν.

– Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης – Αναψυχής Αχαΐας συμμετέχει και καλεί τα μέλη του να παρευρεθούν δυναμικά.

– H Ομοσπονδία Εμπορίου- Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, προτρέπει όλα τα σωματεία – μέλη της σε 2ωρη στάση εργασίας.

– Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών Πάτρας καλεί όλους τους ιατρούς να λάβουν μέρος στην απεργία.

– Οι Συνεργαζόμενες Οργανώσεις Συνταξιούχων Πάτρας ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΤΣΑ, Δημόσιο, ΤΑΕ, ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΔΕΚΟ Τραπεζών, καλούν τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση του ΕΚΠ στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Γεωργίου.

– Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου, διοργανώνει συγκέντρωση, στην Τρίγωνη Πλατεία, στις 11π.μ.«Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι τουλάχιστον 57 νεκροί και οι τραυματίες που δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή, δεν αφήνουν την οργή να κοπάσει. Η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι μαθητές και οι φοιτητές όλης της χώρας, πενθούμε και απαιτούμε απόδοση ευθυνών και διαφάνεια, ώστε όλα όσα απέκρυπταν οι Κυβερνήσεις να βγουν τώρα στο φως» αναφέρει στο κάλεσμά του.

Πηγή: Pelop.gr