Τα τέσσερα «όχι» της ανακρίτριας στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Απορρίφθηκαν και τα τέσσερα αιτήματα που υπέβαλε η Ρούλα Πισπιρίγκου, στην τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την κύρια ανάκριση για τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η κατηγορούμενη ζητούσε:

  • Να ερωτηθούν οι πραγματογνώμονες πόσα φιαλίδια θα μπορούσαν να έχουν δοθεί για την κάλυψη της συνολικής ποσότητας των 6,5 μg/ml που σκότωσε την 9χρονη
  • Αν υπάρχει καταγραφή της καρδιακής λειτουργίας από τον απινιδωτή – βηματοδότη και αν μέσω αυτών των καταγραφών, μπορεί να προκύψει η ακριβής ώρα θανάτου.
  • Να διενεργηθεί νέα τοξικολογική εξέταση από άλλο εργαστήριο ώστε να επαληθευτούν τα σχετικά αποτελέσματα.
  • Να εξεταστούν ως μάρτυρες οι νοσηλευτές του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και ειδικά μια συγκεκριμένη νοσοκόμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, η ανακρίτρια απάντησε αρνητικά και στα τέσσερα αιτήματα της 33χρονης.

Το σκεπτικό πίσω από την άρνηση της ανακρίτριας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανακρίτρια έκρινε πως κάποια τα αιτήματα αυτά έχουν ήδη απαντηθεί από στοιχεία. Για τα υπόλοιπα έκρινε πως δεν πρόκειται να εισφέρουν κάτι επιπλέον στην εξέλιξη της υπόθεσης.

«Δεν μας ενδιαφέρει πόση ποσότητα κεταμίνης χορηγήθηκε. Μας ενδιαφέρει ότι η περιεκτικότητα ήταν σε θανατηφόρα συγκέντρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακρίτρια.

Το αίτημα για νέες τοξικολογικές εξετάσεις απορρίφθηκε, καθώς τόσο το τοξικολογικό εργαστήριο των Αθηνών, όσο και της Θεσσαλονίκης, είναι εξουσιοδοτημένα από το νόμο και συνεπώς παρέχουν αυξημένα εχέγγυα αξιοπιστίας.

Για τη νοσοκόμα που ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου να κληθεί για κατάθεση, η ανακρίτρια τονίζει πως αναζητήθηκε και όταν βρέθηκε αρνήθηκε να καταθέσει.

Πηγή: skai.gr