Πάτρα: Κλείνει στις 30 Σεπτεμβρίου το mega εμβολιαστικό κέντρο λόγω χαμηλής προσέλευσης

Προβληματισμός επικρατεί σε κυβέρνηση και επιστήμονες, για το γεγονός ότι σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, ο εμβολιασμός προχωρά με αργούς ρυθμούς, πιο αργούς σε σχέση με τον μέσο όρο.

Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που σύμφωνα με τα στοιχεία από το μητρώο ασθενών με κορωνοϊό περίπου 9 στους 10 νοσηλευόμενους με κορωνοϊό είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η διστακτικότητα του πληθυσμού, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά κυρίως στις άνω των 60 ετών, να προχωρήσουν σε μαζικούς εμβολιασμούς για τη νόσο Covid-19, έχει οδηγήσει σε μικρό αριθμό εμβολιασμών το τελευταίο χρονικό διάστημα, από το οποίο όπως είναι φυσικό έχει επηρεαστεί και η Αχαΐα.

Εξαιτίας της χαμηλής προσέλευσης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη», κλείνει στις 30 Σεπτεμβρίου και το mega εμβολιαστικό κέντρο στο νότιο λιμάνι, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να παραταθεί η λειτουργία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πλατφόρμα emvolio,gov.gr, όπου κλείνονται τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς το μήνυμα που λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι αναφέρει: «Δεν βρέθηκε διαθέσιμο ραντεβού για την 1η δόση σε αυτό το κέντρο. Παρακαλώ επιλέξτε άλλο κέντρο».

Πρέπει να σημειωθεί ότι και οι στρατεύσιμοι που είχαν αποσπασθεί για τις ανάγκες λειτουργίας του, επιστρέφουν σταδιακά στις μονάδες που υπηρετούν.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς στην Αχαΐα, που είχαν αναρτηθεί έως το βράδυ του Σαββάτου, η εικόνα ήταν η εξής:
-Συνολικός αριθμός εμβολιασμών: 311.088 (+ 735 προγραμματισμένοι για το Σάββατο)
-Εμβολιασμένοι με την 1η δόση: 165.570 (+526 προγραμματισμένοι για το Σάββατο)
-Πλήρως εμβολιασμένοι: 154.594 (+270 προγραμματισμένοι για το Σάββατο)

Πηγή: Γνώμη