Ιατροδικαστής Λέων για Μαλένα: Οι αμυχές στο πρόσωπό της είναι συμβατές με ασφυξία - Δείτε σκίτσο

Ιατροδικαστής Λέων για Μαλένα: Οι αμυχές στο πρόσωπό της είναι συμβατές με ασφυξία - Δείτε σκίτσο

Συμβατά με ασφυξία είναι τα τραύματα στο πρόσωπο της μικρής Μαλένας από την Πάτρα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, ο οποίος στηρίζει το επιχείρημά του και με ένα σκίτσο που ανέβασε στο Twitter. Ο ιατροδικαστής, καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα ότι ο δράστης είναι αριστερόχειρας.

«Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας», αναφέρει.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Λέων:

Ιατροδικαστής Κούτσης στον ΣΚΑΪ: Δεν υπάρχει λάθος, στη Τζωρτζίνα δόθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης 

Δεν υπάρχει λάθος, στη Τζωρτζίνα δόθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.
 
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ξεκάθαρο εύρημα, της κεταμίνης. Η ποσότητα που έχει βρεθεί, αλλά και το χρονικό διάστημα στο οποίο προσδιορίζεται ότι έχει δοθεί, δεν αφήνει κανένα ενδεχόμενο να πρόκειται περί αμέλειας, περί λάθους σας το λέω ως ιατροδικαστής. Έχει δοθεί μια θανατηφόρα δόση κεταμίνης από κάποιο τρίτο άτομο» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Ο ιατροδικαστής έκανε λόγο για διερεύνηση και των θανάτων των άλλων δυο παιδιών με βάση αυτό το ατράνταχτο δεδομένο της κεταμίνης. Αξιολογούνται και τα τρία περιστατικά μαζί για να διαπιστωθούν ομοιότητες, παραλείψεις ή οτιδήποτε προκύψει διευκρίνισε. 

Ερωτηθείς για το θάνατο της Μαλένας που έχει πεθάνει πριν 2 με 3 χρόνια, και αν μπορεί να εντοπιστεί τοξική ουσία αν έχει κρατηθεί βιολογικό υλικό, ο ιατροδικαστής απάντησε ότι αυτό είναι δυνατό. 

«Δεν μπορώ να είμαι μετά θάνατον προφήτης και να προκαταλαμβάνω τα συμπεράσματα συναδέλφων» απάντησε εξάλλου ο κ. Κούτσης ερωτηθείς για τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις των παιδιών. «Όταν έγιναν αυτές οι εκθέσεις δεν υπήρχε αυτό το προηγούμενο, το ατράνταχτο δεδομένο. Στην ιατροδικαστική επιστήμη αυτά τα περιστατικά θεωρούνται από τα πλέον δύσκολα» σχολίασε.

Εν αναμονή των νέων ιατροδικαστικών πορισμάτων για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας βρίσκονται αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Τη διενέργεια των νέων ερευνών έχουν αναλάβει ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο επίσης ιατροδικαστής Αθηνών Νίκος Καλόγρηας. 


 

Πηγή: skai.gr