Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι στην Πάτρα– Οι γονείς δωρίζουν τα όργανά του

«Να είσαι δυνατός, να σώσεις άλλα παιδάκια». Με αυτόν τον τρόπο αποχαιρέτησαν οι γονείς του τον 6χρονο Κωνσταντίνο, που το απόγευμα της Κυριακής έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Κρήνη.

Ο μικρός τελικά δεν τα κατάφερε. «Ήταν πραγματικά άνιση η μάχη. Ήταν μια βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, χωρίς γυρισμό. Επήλθε ο εγκεφαλικός θάνατος, επιβεβαιώθηκε και οι γονείς του πήραν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του για να σωθούν άλλα παιδάκια», σημειώνει ο ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης μιλώντας στο pelop.gr.

Μάλιστα αναφέρεται και στην συγκλονιστική στιγμή του αποχαιρετισμού.

«Οι γονείς έλεγαν στον μικρό Κωνσταντίνο “να είσαι δυνατός, να σώσεις άλλα παιδάκια”» μας λέει χωρίς και ο ίδιος να μπορεί να κρύψει την συγκίνησή του αλλά και τον θαυμασμό του προς αυτούς τους γονείς.

«Δεν ξέρω πώς αυτοί οι γονείς παίρνουν μια τέτοια απόφαση. Όταν ανακοινώνεις τον θάνατο του παιδιού τους, δεν ξέρω πού  βρίσκουν τη δύναμη να σώσουν άλλα παιδιά. Είμαι 20 χρόνια στην εντατική, δεν ξέρω με τι μεγαλείο ψυχής παίρνουν αυτές τις αποφάσεις» μας λέει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο κ. Ηλιάδης επισημαίνει πως έχει ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΜ για το συμβάν και το νοσοκομείο περιμένει τις επόμενες ώρες να του δοθούν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το τι μοσχεύματα θα χρειαστούν και εάν θα έλθουν ομάδες από την Ελλάδα ή από την Ευρώπη.

Όπως μας είπε το μεγαλύτερο μέλημα της μητέρας του μικρού Κωνσταντίνου είναι να συνεχίσει η καρδιά του να χτυπά, σώζοντας ένα άλλο παιδί. «Η αγωνία της μητέρας είναι να μην χαθεί η καρδιά του, να μην σταματήσει να χτυπά, να μην χαθεί τίποτα» μας λέει χαρακτηριστικά, ενώ σημειώνει πως οι γονείς γνώριζαν το περιστατικό του Αγρινίου.

Σημειώνεται πως ο 6χρονος Κωνσταντίνος είχε μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων. Ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 6χρονος δεν τα κατάφερε.

Πηγή: pelop