Δώρο ζωής στα Γιάννενα: Πατέρας έδωσε στον γιο του, τον νεφρό του

Ο 59χρονος πήρε την μεγάλη απόφαση και χάρισε τον έναν του νεφρό στο γιο του

Το μεγαλύτερο δώρο ζωής από τον πατέρα του έλαβε ένας 30χρονος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Κι αυτό ήταν ο νεφρός! Ο 30χρονος έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που βρισκόταν σε υποκατάσταση της νεφρικής λειτουργίας του για αρκετά έτη.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ο πατέρας του, μόλις 59 χρονών, πήρε την μεγάλη απόφαση και ήταν αυτό που χάρισε τον έναν του νεφρό στο γιο του.

Η σύνθετη αυτή διαδικασία πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με την απαραίτητη και σημαντική υποστήριξη στελεχών της Αναισθησιολογικής Κλινικής και του νοσηλευτικού προσωπικού του χειρουργείου.

Η μετεγχειρητική κατάσταση, τόσο του δότη, όσο και του λήπτη κρίνεται ως αρίστη, με ταυτόχρονη ικανοποιητική λειτουργία του νεφρικού μοσχεύματος.

Παρά τον αυτονόητα ισχυρό συναισθηματικό δεσμό του δότη προς τον λήπτη, η εν ζωή δωρεά του νεφρικού μοσχεύματος αποτελεί πράξη ύψιστης γενναιότητας και λαμπρό παράδειγμα ανθρωπιάς και προσφοράς για όλους μας.

Πρόκειται για τη 2η μεταμόσχευση νεφρού που πραγματοποιείται εντός του τρέχοντος έτους, ενώ παράλληλα από τα στελέχη της Μονάδος έχουν επίσης πραγματοποιηθεί 9 λήψεις οργάνων από αποβιώσαντες δότες της περιοχής μας.

Πηγή: epiruspost.gr