Κλείσιμο

Παρθένα Κουτμερίδου: Ο γυναικολόγος της κατηγορεί τον σύζυγο ως φανατικό αντιεμβολιαστή

Θρήνος επικρατεί στις Σέρρες για το χαμό της 38χρονης δικηγόρου Παρθένας Κουτμερίδου.

Η Παρθένα Κουτμερίδου κόλλησε κορωνοϊό στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ ήταν έγκυος στον 7ο μήνα. Η ίδια δεν είχε εμβολιαστεί.

Μια φίλη της, δικηγόρος, μίλησε σχετικά με την ανησυχία της άτυχης κοπέλας για το αν πρέπει να εμβολιαστεί, ενώ είναι έγκυος. «Ξέρω ότι δεν ρώτησε μόνο έναν γιατρό. Ήταν μια επιλογή που έκανε επειδή ρώτησε κάποιες γνώμες ανθρώπων και ειδικών. Δεν ρώτησε μόνο τον δικό της τον γιατρό, κατέληξε σε αυτό γιατί ρώτησε κάποιους ανθρώπους και την κατηύθυναν προς αυτήν την κατεύθυνση.» 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γυναικολόγος της, αρνείται πως την προέτρεψε να μην εμβολιαστεί και κατηγορεί τον σύζυγό της ως φανατικό αντιεμβολιαστή.

«Εγώ επανειλημμένα τους συμβούλευα να εμβολιαστούνε και αρνούνταν και φτάσαμε στο σημείο, ο σύζυγός της να μην εμφανίζεται σε επισκέψεις και να κάθεται από κάτω στο αυτοκίνητο.»

Όπως είπε, δεν γνωρίζει τον λόγο που αρνούνταν να εμβολιαστούν, ωστόσο φαίνεται ότι κάποιος την επηρέαζε.

Η 38χρονη δικηγόρος, κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη, προσπαθούσε επί 10 χρόνια να κάνει παιδί. Τελικά, κατάφερε να μείνει έγκυος μέσα στην πανδημία, γι' αυτό και είχε αναβάλλει τον εμβολιασμό της.

Φίλος της Παρθένας Κουτμερίδου και επίσης δικηγόρος ανέφερε ότι «ο περίγυρός της την προέτρεπε να το κάνει, απλώς αυτή έκανε υπομονή 1-2 μήνες μέχρι να ξεπεραστεί η εγκυμοσύνη, να γεννηθεί το παιδί υγιές και να το κάνει ακριβώς μετά.»

Δυστυχώς νόσησε και η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία. Μάλιστα, λίγες ώρες πριν διασωληνωθεί στο Ιπποκράτειο, οι γιατροί με καισαρική πήραν το παιδί, το οποίο ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του.

Η Παρθένα Κουτμερίδου νοσηλεύτηκε για 40 μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας..

Όπως ανέφερε φίλος της «στον Άγιο Λουκά μεταφέρθηκε πριν 10 μέρες περίπου, προκειμένου να έχει μια, ας πούμε, καλύτερη νοσηλεία. Είχε υποστεί πλήρη καταστροφή των πνευμόνων, στο τέλος είχε πνευμονική ανεπάρκεια.»

Ο σύζυγός της μέχρι προχτές εκλιπαρούσε για αίμα μέσω Facebook. «Επείγουσα ανάγκη για αίμα για τη γυναίκα μου. Νοσηλεύεται στον Άγιο Λουκά Θεσσαλονίκης. Όποιος μπορεί να βοηθήσει.»

Στο πλευρό της 38χρονης ήταν και ο αδερφός της, Θεόδωρος Κουτμερίδης. Πέρυσι τέτοια εποχή, είχε και ο ίδιος κορωνοϊό και πνευμονία, αλλά ευτυχώς το ξεπέρασε. Φέτος, τον Νοέμβριο, έτρεξε στο Μαραθώνιο της Αθήνας, αφιερώνοντας  το μετάλλιο στην αδερφή του  που βρισκόταν στη ΜΕΘ.

Προκειμένου να μην έχουμε άλλα τέτοια περιστατικά, με εγκυμονούσες που δεν εμβολιάζονται, τα νοσοκομεία Ελπίς και Αττικόν θέτουν σε λειτουργία την τηλεφωνική γραμμή, το 213 2039142, ώστε να ενημερώνουν εγκυμονούσες και γενικότερα γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, για ό,τι έχει σχέση με τον κορωνοϊό και τον εμβολιασμό.
 

Πηγή: skai.gr