Νέο επεισόδιο στο Αιγαίο: Παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από την τουρκική ακτοφυλακή

Η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους ενώ οι Έλληνες λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές

Παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό δέχτηκε σήμερα νωρις το πρωί σκάφος του λιμενικού, το οποίο περιπολούσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους ενώ οι έλληνες λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές

Στη συνέχεια, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής αποχώρησε από το σημείο του επεισοδίου, κατευθυνόμενο ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Υπενθυμίζεται ότι εχθες, στην Κω, τουρκικά δουλεμπορικά επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού που «απάντησαν» με προειδοποιητικές βολές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Πηγή: skai.gr