Παραιτήθηκε από δήμαρχος Ιάσμου ο Οντέρ Μουμίν

Υπέβαλε σήμερα, Πέμπτη την παραίτηση του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης

Την παραίτηση του από τη θέση του Δημάρχου Ιάσμου υπέβαλε σήμερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης ο Οντέρ Μουμίν.

Ο απερχόμενος πλέον Δήμαρχος είχε ξεσηκώσει το προηγούμενο διάστημα θύελλα αντιδράσεων εξαιτίας των αποφάσεων του να ανακαλέσει Αντιδημάρχους και να απολύσει δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Ιάσμου, τους οποίους κατηγορούσε για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων της FETO.

Οι παραπάνω αποφάσεις προκάλεσαν την παρέμβαση του ΥΠΕΣ Μάκη Βορίδη, ο οποίος ζήτησε από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης να διερευνήσει τυχόν έκνομες ενέργειες του Δημάρχου Ιάσμου, προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος.

Το τελευταίο διάστημα ο Οντέρ Μουμίν απουσίαζε από τα καθήκοντα του και τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ενώ στα πολιτικά στέκια κυκλοφορούσαν οι φήμες ότι δεν πρόκειται να κατέβει εκ νέου στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο ίδιος απλά επιβεβαίωσε την παραίτηση του, χωρίς ωστόσο να θελήσει να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο.

Πηγή: fonirodopis.gr