Παράγοντες ΥΠΟΙΚ: Εφάπαξ και λόγω Covid η οικονομική ενίσχυση στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, η ενίσχυση χορηγήθηκε στο πλαίσιο της στήριξης φορέων από τον ειδικό λογαριασμό Covid

Εφάπαξ και όχι τακτικής μορφής είναι η ενίσχυση ύψους 50.000 ευρώ που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στην «Κιβωτό του Κόσμου».
 
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, η ενίσχυση χορηγήθηκε στο πλαίσιο της στήριξης φορέων από τον ειδικό λογαριασμό Covid, όπου συγκεντρώθηκαν δωρεές. Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι παράγοντες, κινούνται πλέον οι διαδικασίες ανάκλησης της απόφασης χορήγησης. 

Νωρίτερα σήμερα, Σάββατο, το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοίνωσε ότι παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις προς την «Κιβωτό του Κόσμου», μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις στη δομή ανηλίκων.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Mega είπε ότι «Οι καταγγελίες είναι πράγματα συγκλονιστικές και χρειάζονται διερεύνηση. Ως Υπουργείο ενισχύσαμε πρόσφατα πολλές από αυτές τις δομές για να ενισχύσουμε, σε τελική ανάλυση, τα παιδιά. Χθες, με δική μου απόφαση, το Υπουργείο παίρνει πίσω τις ενισχύσεις μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Πρέπει να ξέρουμε πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα».

Πηγή: skai.gr