Παπαδόπουλος σε ΣΚΑΪ 100,3 για σεισμό Ελασσόνας: Πρόκειται για το ίδιο ρήγμα -Το σπάνιο φαινόμενο

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3  για τον σεισμό 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόν ανέφερε ότι τα πρώτα στοιχειά δείχνουν ότι πρόκειται για το ίδιο ρήγμα, αλλά ενεργοποιήθηκε ο δυτικός κλάδος.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που λέγεται σεισμικό ζεύγος, οπού σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν δυο σεισμοί με το ίδιο μέγεθος.

Απο την άλλη, ο Θανάσης Γκανάς, Γεωλόγος, Σεισμολόγος, Διευθυντής Έρευνας  στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο μίλησε χθές στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 για ενεργοποίηση ενός δεύτερου ρήγματος σε συνέχεια του προχθεσινού σεισμού.

Ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, που την τελευταία φορά που παρατηρήθηκε στη χώρα μας ήταν το 2014 στην Κεφαλληνία.

Πρόσθεσε ότι αυτός ήταν ο κύριος σεισμός και θα έχει τη δική του σεισμική ακολουθία.

Στην περιοχή βρίσκεται ήδη από εχθές το βράδυ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου. Στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον κ. Παπαγεωργίου, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την συντονισμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Κάτοικος του Μεσοχωρίου, ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ότι κατέρρευσαν δύο σπίτια τα οποία είχαν ήδη υποστεί ζημιές από τον προχθεσινό σεισμό των 6 Ρίχτερ.

Προβλήματα σημειώθηκαν επίσης στην ηλεκτροδότηση στα χωριά Μαγούλα, Μεσοχώρι και Αμούρι.

Ο σεισμός προκάλεσε αποκόλληση τμήματος βράχου των Μετεώρων, που έπεσε σε απόσταση λίγων μέτρων από σπίτια και από τον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Οι κάτοικοι της περιοχής διανυκτέρευσαν εχθές στα αυτοκίνητά τους καθώς και σε σκηνές που στήθηκαν σε πάρκα και γήπεδα, ενώ κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας διένειμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Πηγή: skai.gr