Πανεπιστημίου: Ξεκίνησε το φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Πανεπιστημίου: Φοιτητικό συλλαλητήριο κατά στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου.

Ξεκίνησε το φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στο κέντρο της Αθήνας.

Κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Αμαλίας ενώ η πορεία κατευθύνεται προς την Βουλή.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Παντείου, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων ΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ.

Αστυνομία

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι, αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεσή της απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στους φοιτητικούς συλλόγους. Η εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη συνεχίζεται από την πλευρά του υπουργείου, καθώς πριν από λίγες μέρες είδαμε να τοποθετούνται περιμετρικά των ιδρυμάτων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, ΟΠΠΙ -δηλαδή, το νέο ειδικό σώμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας- με τη συνοδεία ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, ενώ παράλληλα τους τελευταίους μήνες έχουν στρατοπεδεύσει μέσα στο ΑΠΘ διμοιρίες ΜΑΤ. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους κινητοποιηθήκαμε άμεσα και μπλοκάραμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας με συγκεντρώσεις στις πύλες των ιδρυμάτων μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια εποχή όπου τα πάντα ακριβαίνουν, τα νοίκια ανεβαίνουν ραγδαία και η διαβίωσή μας δυσκολεύει διαρκώς, επιλέγει να προσπαθήσει να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του. Εμείς από την πλευρά μας τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν, όπως ήδη αποδείξαμε μη αφήνοντας την πανεπιστημιακή αστυνομία να μπει μέσα στα πανεπιστήμιά μας. Θα αγωνιστούμε για πανεπιστήμια ελεύθερα, χωρίς αστυνομία, θα υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα»

Πορεία

Πηγή: skai.gr