Για μια εν γένει άνοδο των βάσεων την φετινή χρονιά αλλά και για πολλά παράδοξα,  μίλησε ο  Κωνσταντίνος Κότιος σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού στην εκπομπή Online στο ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, οι βάσεις κινήθηκαν με δυο ταχύτητες: «Είδαμε άνοδο στις οικονομικές σχολές, πληροφορικής, ηλεκτρολόγους, μηχανολόγους-μηχανικούς  της τάξης των 500 μορίων

Άνοδος των βάσεων σημειώθηκε και στον τομέα των Ιατρικών σχολών: «Η τελευταία Ιατρική έφτασε στα επίπεδα της Ιατρική Αθηνών πέρσι», σημείωσε ο κ. Κότιος»

Ωστόσο υπήρχαν και σχολές ψυχολογίας με πτώση σε 1100 μόρια, όπως είπε

Οι σχολές που είχαν ελάχιστους υποψηφίους

Οι κενές θέσεις φέτος βρέθηκαν στο επίκεντρο  λόγω της ελάχιστης βάσεις εισαγωγής, αναλυτικά: 

  • Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών Ξάνθης με 0 εισακτέους από ΓΕΛ
  • Οργάνωση και Διοίηκηση επιχειρήσεων στα Γρεβενά: 11 εισακτέοι
  • Περιφερειακή και διασυνοριακή ανάπτυξη Κοζάνη:  2 εισακτέοι
  • Γεωπονία και ιχθυολογίας Βόλος: 11 εισακτέοι
  • Συστημάτων Ενέργειας Λάρισα: 3 εισακτέοι

Οι περιζήτητες σχολές

Όπως δήλωσε ο κ. Κότιος ήταν σχολές που σχετίζονται με την τεχνολογια,την πληροφορική, σχολές μηχανολόγων-μηχανικών, καθώς και τα παραδοσιακά τμήματα από το 3ο πεδίο, αυτό της υγείας.

Τι γίνεται με τα δημόσια ΙΕΚ

Με τα δημόσια ΙΕΚ με 8.594 εισακτέους, οι οποίοι δεν πέτυχαν την ελάχιστη βάση εισαγωγής, τους δίνεται μια 2η ευκαιρία για σπουδές, ανέφερε ο κ. Κώτιος .

Μάλιστα, τόνισε πως τα ΙΕΚ Μηχανοτρονικής και Ποδολογίας είναι μερικά από αυτά που συνδέονται άμεσα με τον εργασιακό τομέα και προσφέρουν γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις