Κλείσιμο

Πανελλήνιες 2022: Δείτε τις απαντήσεις σε Βιολογία, Μαθηματικά και Αρχαία Ελληνικά

Για καλά διαβασμένους ήταν τα θέματα της Βιολογίας που κλήθηκαν να απαντήσουν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων στις Πανελλήνιες εξετάσεις. 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), πρόκειται για θέματα που ευνοοούσαν τη συνδυαστική σκέψη και απαιτούσαν από τους υποψηφίους να έχουν εμβαθύνει στην ύλη, καθώς και να έχουν κατανοήσει τους βιολογικούς μηχανισμούς που περιγράφει το σχολικό εγχειρίδιο. 

Δείτε τις απαντήσεις των θεμάτων της Βιολογίας εδώ

Αντίστοιχα, τα μαθηματικά εήταν απαιτητικά, καθώς εξετάζουν μεγάλο εύρος της ύλης. Οι μαθητές έπρεπε να είχαν ευχέρεια στις πράξεις και ολοκληρωμένες γνώσεις για να ανταποκριθούν. Οι βαθμολογίες από 15 και πάνω απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες στο αντικείμενο από την πλευρά των μαθητών. 

Δείτε τις απαντήσεις των Μαθηματικών εδώ.

Σε ό,τι αφορά τα Αρχαία Ελληνικά, οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα απόσπασμα από τα Πολιτικά του Αριστοτέλη και σε ένα από το «Διατριβαί» του Επίκτητου. Τα ζητούμενα είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και δεν εμφανίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Το αδίδακτο κείμενο αντλήθηκε από το Ιστορίαι του Θουκυδίδη. Η νοηματική του αποδοση κρίνεται απαιτητική, οι γραμματικές παρατηρήσεις χαρακτηρίζονται απλές και διατυπωμένες με σαφήνεια, ενώ στο συντακτικό πέρα από τη συνηθισμένη άσκηση συντακτική αναγνώρισης των όρων, ζητήθηκε μετά από καιρό το συντακτικό φαινόμενο του πλαγίου λόγου.

Δείτε τις απαντήσεις των Αρχαίων Ελληνικών εδώ.

Πηγή: skai.gr