Κλείσιμο

Πανελλήνιες 2022: Οι απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάστηκαν σήμερα εκτός από τα Λατινικά και στα μαθήματα της Χημείας και της Πληροφορικής.

Oι απαντήσεις στα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο μάθημα των Λατινικών, της Χημείας και της Πληροφορικής, από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας.

Δείτε τις απαντήσεις στα Λατινικά εδώ.

Δείτε τις απαντήσεις στην Χημεία εδώ.

Δείτε τις απαντήσεις της Πληροφορικής εδώ.

Βατά τα θέματα των Λατινικών

Στο σχόλιό της για το μάθημα των Λατινικών, η ΟΕΦΕ αναφέρει: «Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να διαχειριστούν τρία αποσπάσματα κειμένων. Συγκεκριμένα το κείμενο 16, 36, 45. Οι ασκήσεις που σχετίζονται με την εισαγωγή και την ετυμολογία των λέξεων χαρακτηρίζονται εύκολα επιλύσιμες, διότι έχουν τη μορφή αντιστοίχισης. Οι ζητούμενοι γραμματικοί τύποι δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Σχετικά με τα συντακτικά φαινόμενα, οι ασκήσεις εμφανίζουν διαβαθμισμένη δυσκολία. Να σημειωθεί ότι μετά από χρόνια, ζητήθηκε από τους μαθητές μετατροπή του πλάγιου λόγου σε ευθύ, βάσει της νέας ύλης, που προστέθηκε. Συμπερασματικά τα θέματα είναι βατά, καθώς ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής δύναται να ανταποκριθεί επιτυχώς».

Το σχόλιο της ΟΕΦΕ για τα θέματα στη Χημεία

«Στα θέματα της Χημείας παρατηρείται διαβαθμισμένη δυσκολία με κατανοητές εκφωνήσεις στην πλειονότητά τους. Παρατηρούνται μικρές δυσκολίες στο ερώτημα Β4 και μεγαλύτερη δυσκολία στο Δ3ii) όπου απαιτείται καλή κριτική ικανότητα καθώς η χημική εξίσωση της αντίδρασης παρουσιάζει ιδιορρυθμία αφού δεν αναφέρεται αναλυτικά στο σχολικό βιβλίο παρά μόνο θεωρητικά», σχολιάζει η ΟΕΦΕ.

Δυσκολότερα από πέρσι τα θέματα στην Πληροφορική

«Τα θέματα της Πληροφορικής ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και δυσκολότερα από πέρυσι. Αρκετά θέματα αντλήθηκαν από τη νέα ύλη, γεγονός το οποίο ενδεχομένως να δυσκόλεψε τους μαθητές. Συγκεκριμένα στο Β1 υποερώτημα οι υποψήφιοι θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το ζητούμενο δεν ήταν εύκολα αντιληπτό με την πρώτη ανάγνωση», σχολίασε η ΟΕΦΕ.
 

Πηγή: skai.gr