Πανελλήνιες 2022: «Αναμένονται βατά θέματα» λέει ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ-Τι συμβουλεύει τους υποψηφίους

«Αναμένονται θέμα βασισμένα πάνω στα σχολικά βιβλία» υποστηρίζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εκπαιδευτικών φροντιστηρίων Ελλάδος (ΟΕΦΕ) κ. Γιάννης Βαφειαδάκης

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Πρεμιέρα σήμερα κάνουν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων να εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά.

Αύριο, παίρνουν σειρά οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων οι οποίοι θα εξεταστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία.

«Φέτος δεν θα έχουμε σημαντικές διαφορές από τα προηγούμενα χρόνια. Αναμένεται τα θέματα να είναι βατά, κατανοητά, βασισμένα πάνω στα σχολικά βιβλία» υποστηρίζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εκπαιδευτικών φροντιστηρίων Ελλάδος (ΟΕΦΕ) κ. Γιάννης Βαφειαδάκης.

Όσο για τους υποψηφίους που η αγωνία τους χτυπάει κόκκινο τους συμβουλεύει να κάνουν οργανωμένη επανάληψη χωρίς πανικό και χωρίς ολονυχτία διαβάσματα ώστε να είναι διαυγείς την ώρα των εξετάσεων.

Όπως λέει χαρακτηριστικά «στην ζωή δεν υπάρχουν τελευταίες ευκαιρίες. είναι μια σημαντική στιγμή για την ζωή τους αλλά δεν είναι η καθοριστική. Θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα στο μέλλον να κάνουν αυτό που ονειρεύονται».

Ήρεμοι χωρίς να επιβαρύνουν τα παιδιά με πρόσθετο άγχος πρέπει να είναι και οι γονείς των υποψηφίων.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος ο αριθμός των εισακτέων στα ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις ανώτατες εκκλησιαστικές ακαδημίες θα είναι περίπου 10% μικρότερος από πέρσι δηλαδή 68394 σε σχέση με τις περσινές πανελλήνιες όπου ο αριθμός ήταν 77415.

Πηγή: skai.gr