Στα μαθήματα της Χημείας και της Οικονομίας εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή 26/6, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, ρίχνοντας «αυλαία» στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με τα βασικά μαθήματα (Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού).

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που έχουν επιλέξει το νέο σύστημα Πανελλαδικών, εξετάζονται στο μάθημα της Χημείας (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στο μάθημα της Οικονομίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), το skai.gr δημοσιεύει τις απαντήσεις

Οι απαντήσεις σε Χημεία

Οι απαντήσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Ο σχολιασμός των Θεμάτων 

Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ, τα θέματα της Χημείας προσανατολισμού είναι απαιτητικά ως προς τον χρόνο διαχείρισης και εμπεριέχουν αρκετές λεπτομέρειες. Καλύπτουν όλο το εύρος της ύλης, είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και είναι κλιμακούμενης δυσκολίας. Συγκεκριμένα:
1ο Θέμα:
Υπάρχουν σημεία που χρειάζεται προσοχή προκειμένου να επιλεγεί η σωστή απάντηση.
2ο Θέμα:
Υπάρχουν ερωτήματα με λεπτομέρειες. Για να απαντήσουν με επιτυχία οι υποψήφιοι θα έπρεπε να έχουν κατανοήσει σε βάθος τη θεωρία.
3ο Θέμα:
Σαφή ερωτήματα με μεγάλη έκταση
4ο Θέμα:
Τα ερωτήματα απαιτούν λεπτομερείς απαντήσεις με μεγάλη έκταση ενώ παράλληλα χρειάζονται κριτική ικανότητα.

Είναι εμφανής η τάση να εξετάζεται η Χημεία μέσα από το πρίσμα των βιομηχανικών εφαρμογών.

Για τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, σύμφωνα με την ΟΕΦΕ, τα θέματα ήταν σε σταθερό επίπεδο δυσκολίας συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Οι μαθητές θα μπορούν ν’ ανταποκριθούν χωρίς προβλήματα στο σύνολο του διαγωνίσματος. Η διατύπωση ήταν απόλυτα κατανοητή και οι αλγεβρικές πράξεις χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Καλύφθηκε πλήρως η ύλη.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις