Κλείσιμο

Πανελλήνιες 2022: Οι απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας και της Φυσικής

Σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα διαγωνιζόμενοι σε Ιστορία, Φυσική, Οικονομία.

Oι απαντήσεις στα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για το μάθημα της Ιστορίας Προσανατολισμού. Σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα διαγωνιζόμενοι σε Ιστορία, Φυσική, Οικονομία.

Δείτε τις απαντήσεις της Ιστορίας εδώ.

Δείτε τις απαντήσεις της Φυσικής εδώ.

Σχολιασμός ΟΕΦΕ:

Βατά και αναμενόμενα βρήκε ο ΟΕΦΕ τα θέματα που έπεσαν στην Ιστορία. Δείτε τα σχόλια ανά θέμα.

Τα θέματα στην Φυσική ήταν σαφή, με διαβαθμισμένη δυσκολία και δεν προκάλεσαν άγχος στους υποψηφίους. Δείτε τα σχόλια ανά θέμα.

Στην Οικονομία ο ΟΕΦΕ αναφέρει ότι τα θέματα ήταν σαφή και δομημένα. Ωστόσο, προκύπτει ένα θέμα με τη διευκρίνιση της λέξης «φάσεις». Δείτε τα σχόλια ανά θέμα.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ τελειώνουν με τις εξετάσεις στις 17 Ιουνίου. Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα 18-30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο των ΕΠΑΛ.

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό.

Πηγή: skai.gr