Πανελλαδικές 2023: Απαντήσεις στα σημερινά θέματα που έπεσαν στα ΕΠΑΛ - «Βατά και αναμενόμενα» (βίντεο)

Σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα εξής μαθήματα ειδικότητας: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές

Σήμερα, Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα εξής μαθήματα ειδικότητας: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές.

Ηλεκτρικές Μηχανές: Σύμφωνα με τον Δημήτριο Παπατσάκωνα – καθηγητή του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς - τα σημερινά θέματα ήταν βατά, αναμενόμενης δυσκολίας, με μικρή κλιμάκωση στις ασκήσεις. Τα θέματα της θεωρίας έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν με ανάλογα ερωτήματα και οι ασκήσεις είναι ανάλογης δυσκολίας με τις περσινές.  

Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις: Σύμφωνα με τον καθηγητή Νίκο Περούλη, τα φετινά θέματα ήταν αναμενόμενης δυσκολίας, περίπου ανάλογης με τα περσυνά. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί το 4ο θέμα στο οποίο οι μαθητές πρέπει να συνδυάσουν γνώσεις από όλο το βιβλίο και με κριτική σκέψη να απαντήσουν στις ερωτήσεις.

Ναυσιπλοΐα ΙΙ: Σύμφωνα με τον Ηλία Βλαχουτσάκο – καθηγητή του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς - τα σημερινά θέματα, ήταν ευκολότερα από τα περσινά. Ένας καλά διαβασμένος μαθητής μπορεί να πετύχει έναν άριστο βαθμό. Η δομή είναι διαφορετική σε σχέση με παλαιότερα θέματα, καθώς έχει σημαντικά λιγότερες ασκήσεις.

Ναυτικές Μηχανές: Σύμφωνα με το καθηγητή Καραγκιαούρη Νίκο, τα φετινά θέματα κρίνονται βατά συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Υπάρχει όμως θέμα ερώτησης θεωρίας στο Γ1 η οποία ήταν εκτός ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων για το μάθημα των Ναυτικών Μηχανών.

Δείτε αναλυτικά τα θέματα εδώ.

Τα φροντιστήρια Πουκαμισάς δίνουν σε βίντεο τις απαντήσεις των θεμάτων. 

Ηλεκτρικές Μηχανές ΕΠΑ.Λ

Ναυσιπλοΐα ΙΙ 

Ναυτικές Μηχανές

Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις

Πηγή: skai.gr