Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα για τα ΓΕΛ - Σύγχρονο θέμα, για σωστά προετοιμασμένους μαθητές

Οι απόφοιτοι των ΓΕΛ διαγωνίστηκαν σήμερα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία - Δείτε τα θέματα  και τις απαντήσεις από τον Όμιλο Φροντιστήριων Πουκαμισάς 

Η βία κατά των γυναικών και ο φεμινισμός είναι το θέμα που έπεσε στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, στο οποίο διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Δείτε τα θέματα που έπεσαν και τις απαντήσεις ΕΔΩ.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Χρυσουδάκη, ακαδημαϊκό υπεύθυνο Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς «το κεντρικό θέμα του κριτηρίου αξιολόγησης αφορά στην βία κατά των γυναικών. Οι επιμέρους ερωτήσεις του κριτηρίου κινούνται στην γενική φιλοσοφία των πανελλαδικών εξετάσεων τα τελευταία χρόνια, με απολύτως κειμενο-κεντρική προσέγγιση, που απευθύνεται σε σωστά προετοιμασμένους μαθητές.

Το κείμενο αναφοράς στην Νεοελληνική Γλώσσα και στην Λογοτεχνία υποτυπώνει ένα σύγχρονο πρόβλημα για τα έμφυλα στερεότυπα και την βία κατά των γυναικών. Οι υποψήφιοι, στην παραγωγή λόγου, κλήθηκαν να αναπτύξουν και να τεκμηριώσουν τις προσωπικές τους απόψεις σχετικά με τα φαινόμενα της παραβίασης των γυναικείων δικαιωμάτων και της συμβολής τους, ως νέας γενιάς στην επίτευξη της ισότητας των φύλλων»

Δείτε τον σχολιασμό από τον κ.Γιώργο Χρυσουδάκη:

Πηγή: skai.gr