Κλείσιμο

Πανελλαδικές 2023: Απαιτητικά αλλά και αναμενόμενα τα σημερινά θέματα των ΕΠΑΛ - Δείτε τις απαντήσεις

Πώς σχολιάζουν τα θέματα οι ειδικοί του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς

Με μαθήματα ειδικότητας ολοκληρώθηκε σήμερα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών εξετάσεων. 

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν το Σάββατο στα εξής μαθήματα ειδικότητας: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Στοιχεία Μηχανών.

Σύμφωνα με τον Νίκο Μπαντούνα Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο Πληροφορικής του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς «τα σημερινά θέματα κρίνονται απαιτητικά και πιο δύσκολα από πέρυσι με το Γ και Δ να θέλουν προσοχή και να απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές».

Η βιολόγος Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ειρήνη Κασελίνη επισημαίνει ότι στο μάθημα της Υγιεινής, «τα σημερινά θέματα ήταν αναμενόμενα, χωρίς ασάφειες και κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης».

Όπως αναφέρει ο Νίκος Καραγκιαούρης, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Στοιχείων Μηχανών του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς «το 1ο θέμα της θεωρίας ήταν αναμενόμενο όπως και το 2ο θέμα ενώ αντιθέτως το Δ θέμα ήταν δύσκολο και χρειαζόταν γνώσεις φυσικής και έπρεπε κάποιος να έχει μελετήσει για να μπορεί να το λύσει».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λίτσας, Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο του μαθήματος Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ) «τα σημερινά θέματα ήταν αναμενόμενα, βατά και σαφώς διατυπωμένα όπου ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής δεν θα είχε κανένα θέμα».

Oι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα συνεχίσουν τις εξετάσεις τους την ερχόμενη εβδομάδα, η οποία σηματοδοτεί το τέλος των εξετάσεων μαθημάτων ειδικότητας και την αρχή των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων.

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις εδώ

Πηγή: skai.gr