Πανελλαδικές 2022: Αυτά είναι τα σημερινά θέματα των εξετάσεων στα ΕΠΑΛ

Από τις 18 έως τις 30 Ιουνίου θα γίνουν οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο των ΕΠΑΛ.

Αυλαία σήμερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στα μαθήματα: Στοιχεία Ψύξης - Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Δείτε εδώ τα θέματα του μαθήματος Στοιχεία Ψύξης - Κλιματισμού

Δείτε εδώ τα θέματα του μαθήματος Κινητήρες Αεροσκαφών

Δείτε εδώ τα θέματα του μαθήματος Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων

Από τις 18 έως τις 30 Ιουνίου θα γίνουν οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο των ΕΠΑΛ.

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Πηγή: skai.gr