Κλείσιμο

Ένταση και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια - Δείτε βίντεο

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και εργαζόμενοι των πανεπιστημίων που έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Ένταση με ρίψη χημικών σημειώθηκε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Η πορεία αργότερα μετακινήθηκε στην οδό Σταδίου, όπου υπήρξε νέα ένταση και περιορισμένη χρήση χημικών. Συνολικά η αστυνομία προχώρησε τρεις φορές σε περιορισμένη ρίψη χημικών.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στον Skai.gr πως ο αριθμός των φοιτητών δεν δικαιολογούσε να κλείσουν οι δρόμοι στο κέντρο . Τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα και όταν αυτοί αρνήθηκαν και επέμειναν να πραγματοποιήσουν την πορεία τους επενέβησαν τα ΜΑΤ

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και εργαζόμενοι των πανεπιστημίων που έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

πορεία

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι φοιτητές «δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέπει το δημόσιο πανεπιστήμιο σε αστυνομοκρατούμενο παράρτημα της ΓΑΔΑ».

Σε ισχύ τίθενται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Πανεπιστημίου, Σταδίου και Αμαλίας. Η πορεία αναμένεται να φτάσει στη Βουλή.

πορεία

.

Πηγή: skai.gr