Παναγοπούλου για Σερβετάλη: Ηθοποιοί μου ζητούν να μην παίξουν σε παράσταση με ανεμβολίαστο

Για τον σάλο που προκλήθηκε από την απόφαση του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη να ακυρώσει την θεατρική παράσταση στην οποία μετείχε καθώς δεν ήθελε να παίζει θέατρο μόνο για εμβολιασμένους, μίλησε η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Ο Σερβετάλης μπορεί να πάρει όποια απόφαση θέλει, είχε ενημερώσει εγκαίρως για τις προθέσεις του, δεν του ρίχνω ανάθεμα. Έπρεπε να μην παίξει καθόλου αυτή τη σεζόν, ξέραμε ότι θα είναι δύσκολος ο χειμώνας», σχολίασε για την εν λόγω απόφαση του ηθοποιού η κ. Παναγοπούλου.

Αποκάλυψε ωστόσο η ίδια, ότι έχει αιτήματα από άλλους ηθοποιούς να μην συνεργαστούν σε παράσταση με κάποιον ανεμβολίαστο συνάδελφό τους υπό τον φόβο μην κολλήσουν εκείνοι και μεταφέρουν τον ιό στην οικογένεια τους: «Οφείλουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας και να προστατέψουμε εργαζόμενους και κοινό. Βρέθηκα στη θέση να ρωτάω εργαζόμενους αν είναι εμβολιασμένοι. Κάποιοι μου λέγανε σε παρακαλώ μην με βάλεις να παίξω με ανεμβολίαστο γιατί στο σπίτι έχω καρκινοπαθή και δεν θέλω να τον βάλω σε κίνδυνο επειδή ήρθα να παίξω στο θέατρο. Αυτό πρέπει να το σεβαστώ», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

«Σαν επιχείρηση στο θέατρο εγώ ντρέπομαι να πάω να ζητήσω από τον θεατή το πιστοιποιητικό αν εγώ δεν είμαι εμβολιασμένη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην δύσκολη κατάσταση με την πανδημία, δήλωσε πως πρέπει να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις των ειδικών και της Πολιτείας: «Απέναντι στον νόμο είμαστε όλοι ίσοι και έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις. Η χώρα μας και η υφήλιος περνάει μια τεράστια πανδημία και είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε αυτά που ορίζει η κυβέρνηση και οι ειδικοί. Αν ο καθένας κάνει του κεφαλιού του θα πάμε να ζήσουμε στη ζούγκλα»

Όσο για το θέμα διαχωρισμού μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, εξήγησε τα εξής: «Είναι πολύ σοβαρό το θέμα διαχωρισμού εμβολιασμένων και ανεμβολίαστωνΒρισκόμαστε μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο  ζωής και θανάτου, καθημερινά μετράμε 100 ανθρώπου που φεύγουν από τη ζωή και μένουμε ασυγκίνητοι, γιατί ίσως το έχουμε συνηθίσει, είναι φοβερό.Στο δικό μου περιβάλλον επειδή χάθηκε μια ολόκληρη οικογένεια, είμαι συγκλονισμένη για το τι μπορεί να κάνει αυτή η αρρώστια. Οπότε σαφώς και λαμβάνω τα μέτρα που πιστεύω ότι είναι τα ενδεδειγμένα μέσα από τις υποδείξεις των ειδικών»

Πηγή: skai.gr