Παναγιώτης Φύσσας: «Είδα τον Παύλο πεσμένο με τα μάτια ανοιχτά, δεν είδα πολλά αίματα και είπα ευτυχώς...»

Στην κατάθεσή του, ο Παναγιώτης Φύσσας έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του γιού του, γιατί μιλούσε αντιφασιστικά μέσα από τα τραγούδια του.

Για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας κάνουν λόγο ο πατέρας και η αδερφή του Παύλου Φύσσα, που κατέθεσαν σήμερα στο Εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα.

Σε κλίμα έντασης και απουσία του συνηγόρου του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνου Πλεύρη, μετά το ναζιστικό του χαιρετισμό μέσα στο δικαστήριο, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία.

Ο Παναγιώτης Φύσσας, ο οποίος έφτασε στο σημείο της δολοφονίας ελάχιστα λεπτά μετά και είδε το παιδί του μαχαιρωμένο, περιέγραψε τα γεγονότα της μοιραίας βραδιάς.

Ανέφερε: «είδα τον Παύλο πεσμένο με τα μάτια ανοιχτά, στο πεζοδρόμιο δεν είδα αίματα πολλά και είπα ευτυχώς. Της λέω της Χρύσας "τι έχει ο Παύλος;" και λέει "κουρασμένος είναι". Πήγα στο αυτί του "Παύλο! Παύλο!" φώναξα».

Ο Παναγιώτης Φύσσας έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του γιού του, γιατί μιλούσε αντιφασιστικά μέσα από τα τραγούδια του.

«Μετά βλέπω το παιδί, κοιτάω τον γιατρό και με τα μάτια καταλαβαίνω ότι έχει φύγει. Τον ρωτάω "φταίει που άργησε το ασθενοφόρο;" "όχι" μου λέει. "Απέξω αν τον χτυπούσαν δεν θα κάναμε τίποτα. Το χτύπημα είναι επαγγελματικό, δεν θα κάναμε τίποτα"».

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και η αδελφή του Παύλου Φύσσα, η οποία ολοκλήρωσε σύντομα την κατάθεση της.

«Ξέρω ότι ο αδελφός μου πήγε να δει την μπάλα και δολοφονήθηκε στη γειτονιά του… Οι θύτες να μας κοιτάνε με μίσος, να μας έχουν σκοτώσει τον άνθρωπό μας και να φοβόμαστε να βρούμε το δίκιο μας.» είπε η Ειρήνη Φύσσα.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής διεκόπη για την Τετάρτη.

Πηγή: ΕΡΤ