Κλείσιμο

Βύθιση σκάφους με μετανάστες:12 νεκροί και μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού

Σκάφος που μετέφερε μετανάστες, λόγω εισροής, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών με αποτέλεσμα άγνωστος αριθμός ατόμων να βρεθεί στη θάλασσα. Σύμφωνα με το λιμενικό, στην επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη περισυλλέγησαν 21 άτομα εκ των οποίων οι 3 ματαφέρθηκαν με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο Άκτιο προκειμένου να λάβουν ιατρική φροντίδα. Οι άνδρες του λιμενικού ανέσυραν 12 σορούς. 

Κάποιος από τους μετανάστες, μέσω κινητού τηλεφώνου, είχε δηλώσει νωρίτερα στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης  ότι το σκάφος το οποίο επιβαίνουν βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν 6 περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, 4 παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν 2 ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και 1 ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. έχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί (σώοι), εκ των οποίων τρεις (03) μεταφέρονται με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, προς παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ενώ έχουν ανασυρθεί και δώδεκα (12) σοροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων»

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ