«Παιχνίδια» θανάτου: Έφηβοι πετάγονται στον δρόμο μπροστά σε αμάξια-Ο Μανώλης Σφακιανάκης εξηγεί στο skai.gr

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός 

Αψηφούν τον κίνδυνο και παίζουν τη ζωή τους κυριολεκτικά κορώνα γράμματα καθώς πετάγονται στο δρόμο μπροστά σε ανυποψίαστους οδηγούς χωρίς να νοιάζονται αν θα προκαλέσουν κάποιο τροχαίο με θύματα.

Ο λόγος για το νεόφερτο παιχνίδι θανάτου που τους τελευταίους μήνες έχουν βρει οι έφηβοι σε Βόλο, Σύρο και πρόσφατα στην Παιανία.

Φορώντας κουκούλες, μόλις πέσει το σκοτάδι ξεκινούν αυτό το παιχνίδι πρόκλησης. Χωρίς να ενδιαφέρονται για το αν περνάνε με ταχύτητα αυτοκίνητα ή κάποιος μοτοσυκλετιστής αρχίζουν να διασχίζουν το δρόμο παίζοντας με τα αντανακλαστικά των οδηγών.

Ιδιαίτερα σε δρόμους που δεν είναι καλά φωταγωγημένοι και τα περιθώρια αντίδρασης μικρά αυτό το ριψοκίνδυνο παιχνίδι θανάτου μπορεί να αποβεί μοιραίο και να στοιχίσει ζωές.

"Αυτά δεν είναι παιχνίδια, είναι προκλήσεις θανάτου. Παιδιά με κουκούλες μπαίνουν μέσα στο δρόμο και βλέπουν τις αντιδράσεις του οδηγού όταν πεταχτεί μπροστά το παιδί αν θα σταματήσει ή όχι.

Αν ο οδηγός δεν προλάβει να σταματήσει τότε σκοτώνεται το παιδί όπως έχει συμβεί στο εξωτερικό" λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στο skai.gr o Μανώλης Σφακιανάκης πρόεδρος του διεθνούς ινστιτούτου κυβερνοασφαλειας CSI.

Πηγή: skai.gr