ΚΑΙΡΟΣ

"Πάγωσε" το Χιονοδρομικό του Παρνασσού - Επεισόδια για μια θέση στα λιφτ

Απίστευτη ταλαιπωρία χθες Κυριακή σε 4.000 και πλέον εκδρομείς που ήθελαν να διασκεδάσουν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Το κέντρο που διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, υπολειτουργούσε και δημιουργήθηκαν ουρές εκατοντάδων μέτρων με επισκέπτες που περίμεναν έως και 2 ώρες λίγο πριν τα λιφτ.

Δεν υπήρχε ενημέρωση από τους υπεύθυνους του χιονοδρομικού για τη μειωμένη λειτουργία των αναβατήρων με αποτέλεσμα αρκετοί εκδρομείς πιάστηκαν στα χέρια και λίγο έλειψε να σημειωθεί γενική σύρραξη.

Με αφορμή τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε ότι θα πρέπει το Χιονοδρομμικό Κέντρο να περάσει στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχουν εξασφαλιστεί επενδύσεις ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Ο δρόμος προς το χιονοδρομικό ήταν παγωμένος και κανείς δεν μερίμνησε για ρίψη αλατιού. Αλλά και τα περισσότερα από τα λιφτ ήταν ακινητοποιημένα από τον παγετό.

Αρχικώς, την Κυριακή το πρωί λειτουργούσε μόνο η τηλεκαμπίνα «Αφροδίτη» και ο διπλός αναβατήρας «Αίολος». Από τις 12:30 και μετά, τέθηκε σε λειτουργία το λιφτ «Βάκχος», οπότε και διεκόπη η λειτουργία της «Αφροδίτης», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές στην αφετηρία των αναβατήρων. Χιονοδρόμοι, στην πλειονότητά τους οικογένειες με παιδιά, υποχρεώθηκαν να περίμεναν έως και για μιάμιση ώρα προκειμένου να κάνουν μια κατάβαση. Από την πλευρά της Φτερόλακκας δε, τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα, καθώς εκεί ο χρόνος αναμονής άγγιξε τις δύο ώρες.
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου