Χειροπέδες σε 16χρονο μέλος συμμορίας για ληστείες σε βάρος ανηλίκων στο Παγκράτι

Η συμμορία δρώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, στοχοποιούσε ανηλίκους στην περιοχή του Παγκρατίου και με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσε χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα. - Αναζητούνται δύο έτερα μέλη της.

Στην σύλληψη ενός 16χρονου αλλοδαπού προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου οι αρχές στην περιοχή της Γλυφάδας, καθώς ο ανήλικος κατηγορείται ως μέλος συμμορίας που διαπράττει ληστείες και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ αναζητούνται δύο έτερα μέλη της συμμορίας. 

Ειδικότερα, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για τη δράση συμμορίας που απαρτίζεται από ανήλικα μέλη και προβαίνει σε ληστείες σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή του Παγκρατίου, ταυτοποίησαν τον 16χρονο και πιστοποίησαν τη δράση του ως μέλους της συμμορίας.

Συνελήφθη 16χρονο μέλος συμμορίας για ληστείες σε βάρος ανηλίκων στο Παγκράτι

Όπως διαπιστώθηκε, η συμμορία δρώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, στοχοποιούσε ανηλίκους στην περιοχή του Παγκρατίου και με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσε χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο 14χρονων ανήλικων ημεδαπών που έπεσαν θύματα της εγκληματικής δράσης της εν λόγω συμμορίας, βραδινές ώρες της 8ης Φεβρουαρίου 2022 στην πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι.

Τι βρέθηκαν στις έρευνες

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 16χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 σιδερένια ράβδος
 σιδερένιο σφυρί
 ελβετικός σουγιάς
 κατσαβίδι
 κουκούλα τύπου «full face»
 ζεύγος γαντιών με κοκάλινη επένδυση και
 κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: skai.gr