Ορίστηκαν δύο εφέτες ειδικές ανακρίτριες για τη Χρυσή Αυγή

Το ορισμό δύο εφετών ειδικών ανακριτριών οι οποίες θα αναλάβουν τις έρευνες για την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής αποφάσισε το πρωί της Πέμπτης η Ολομέλεια του Εφετείου της Αθήνας.

Ως ειδικές ανακρίτριες ορίστηκαν η Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, εφέτες που υπηρετούν στην Αθήνα και κρίθηκαν κατάλληλες για να διεκπεραιώσουν τις έρευνες της σοβαρής αυτής υπόθεσης.

Από την πλευρά της εισαγγελίας, τις έρευνες για τη Χρυσή Αυγή θα εποπτεύει προσωπικά ο προϊστάμενος της Ευαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Μανώλης Ρασιδάκης.

Σύμφωνα με προγενέστερες πληροφορίες, οι δύο ειδικοί εφέτες δεν αποκλείεται να απαγγείλουν και νέες κατηγορίες σε βάρος των ήδη υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με πηγές της «Καθημερινής» να κάνουν λόγο για ενδεχόμενο κατηγοριών για ηθική αυτουργία σε φόνο και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Εν τω μεταξύ, δίωξη για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αναμένεται να ασκήσουν σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Ευστάθιου Μπούκουρα και Παναγιώτη Ηλιόπουλου οι δικαστικές Αρχές, μετά την άρση βουλευτικής ασυλίας τους που αποφάσισε την Τετάρτη η Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η δίωξη σε βάρος των τριών δεν αποκλείεται να συνοδευτεί και από την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, όπως έγινε και στην περίπτωση των υπόλοιπων υπόδικων βουλευτών της ΧΑ.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Newsdesk ΣΚΑΪ