Οριστικά σε δίκη ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν

Της Ιωάννας Μάνδρου

Σε δίκη παραπέμπεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη στυγερή δολοφονία της συζύγου Καρολάιν στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ομόφωνα οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμά τους, που  εκδόθηκε σήμερα, παραπέμπουν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου ( σκότωσε το σκύλο της οικογένειας) για να σκηνοθετήσει ληστεία και για άλλα αδικήματα που σχετίζονται με το θέατρο που έπαιζε για καιρό καταγγέλοντας στις αρχές ληστεία και αποκρύπτοντας το έγκλημα του.

Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη,ο οποίος περιέγραφε καρέ-καρέ το σκηνικό του άγριου εγκλήματος που στήθηκε από τον κατηγορούμενο στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και με εμπεριστατωμένο τρόπο στοιχειοθέτησε τις κατηγορίες σε βάρος του συζυγοκτόνου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αξιοποιώντας το αποδεικτικό υλικό, με αναλυτικό τρόπο περιγράφει τόσο το σκηνικό του εγκλήματος , όσο και τη «σκηνοθεσία» που έστησε ο συζυγοκτόνος ,με σκοπό να παραπλανήσει τις αρχές και να εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο για τον ίδιο.  

«Μετά και την συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους, ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. Το σχέδιο του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν την φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικών του ποινικών ευθυνών.

Σύμφωνα με την παραπεμπτική εισαγγελική πρόταση ο κατηγορούμενος  «αφού ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της «σκηνογραφίας» των χωρών του ισογείου του σπιτιού ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο, όπου κοιμόταν ανύποπτη η σύζυγος του και  «(...) με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Κράουτς προς το μαξιλάρι με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια). Τούτο επέφερε σταδιακή δυσχέρεια στην αναπνοή της, αυτή στεναρά προσπάθησε να αντιδράσει, πλην όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει την σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11. Το θύμα υπέστη έντονο σωματικό και ψυχικό στρες, με το θάνατο του να είναι όχι ακαριαίος αλλά αγωνιώδης».

Όσον αφορά στον ανθρωποκτόνο δόλο του κατηγορούμενου αυτός, «ευκρινώς συνάγεται» σύμφωνα με τον εισαγγελέα «από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης του εγκλήματος», ήτοι τον ασφυκτικό πνιγμό πεντάλεπτης διάρκειας του θύματος. Ακόμη, κατά τον εισαγγελέα «εξίσου εναργώς προκύπτει και το στοιχείο της ηρεμίας ψυχικής κατάστασης στην οποία τελούσε ο δράστης, όπως συνάγεται από την εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης λειτουργίας τις κάμερες ασφαλείας της οικίας του, τον αιφνιδιασμό της ανύποπτης θανούσης, την εξαρχής σκηνοθεσία δήθεν διαπραχθείσας και σε βάρος του ληστείας και της προσχεδιαστεί σας προσπάθειες παραπλάνησης των διωκτικών αρχών».

Πηγή: skai.gr