Οργανωμένες παραλίες: Ομπρέλες με μεζούρα, χωρίς αλκοόλ και μουσική - Τα μέτρα, τα πρόστιμα

Πυρετός προετοιμασιών στις 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα που ανοίγουν από αύριο Σάββατο για τους πολίτες.

«Ήδη από απόψε θα είναι όλα στην εντέλεια. Μετρημένες οι αποστάσεις, δεμένες οι ξαπλώστρες στις ομπρέλες ώστε να μην μπορούν να τις μετακινήσουν. Θα έχουμε μια τάξη και δεν θα υπάρχει αυτό το χάος που πολλές φορές γίνεται», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Οι οργανωμένες παραλίες θα λειτουργήσουν με αυστηρά μέτρα προστασίας, έχουν προβλεφθεί τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες ενώ οι αρχές θα περιπολούν για την τήρηση των μέτρων.

Οι αυστηροί κανόνες λειτουργίας

Κάτω από κάθε ομπρέλα  θα υπάρχουν  μέχρι 2 ξαπλώστρες. Από τον κανόνα εξαιρούνται οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στα στηρίγματα είναι τα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου στις περιμέτρους από τα σκίαστρα.

Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι 40 ανά 1.000τ.μ.

Τα beach bar θα λειτουργούν χωρίς μουσική, αποκλειστικά με διάθεση πακέτων και τα προϊόντα θα είναι συσκευασμένα.

Επιπλέον απαγορεύεται η διάθεση  αλκοόλ, το delivery, και η  τοποθέτηση  τραπεζο-καθισμάτων.

Το προσωπικό στις οργανωμένες παραλίες θα πρέπει να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες και τις καρέκλες μετά από κάθε πελάτη, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση στους εργαζόμενους να φορούν μάσκα.

Τσουχτερά τα πρόστιμα

Στην πρώτη παράβαση που θα διαπιστώνεται για μη τήρηση των κανόνων, το πρόστιμο θα κυμαίνεται από 5.000 έως 20.000 ευρώ αναλόγως των τ.μ. και η λειτουργία της επιχείρησης θα αναστέλλεται για 30 ημέρες.

Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης τόσο το πρόστιμο όσο και το διάστημα κατά το οποίο θα αναστέλλεται η λειτουργία της επιχείρησης θα τριπλασιάζεται.

Πηγή: skai.gr