Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας: Μηδενικά κρούσματα- Αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας

Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας: Μηδενικά κρούσματα- Αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας

Ολοκληρώθηκε με μηδενικά και αυτή την φορά κρούσματα, μία ακόμη σειρά ελέγχων, στους οποίους συχνά - πυκνά η διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας(ΟΚΑΑ), υποβάλλει εργαζόμενους και συνεργάτες για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων covid-19, με στόχο την ασφαλή λειτουργία του Οργανισμού.

«Τις εγκαταστάσεις μας, πέραν των εργαζομένων και των χονδρεμπόρων, οι οποίοι τροφοδοτούν με προϊόντα το λεκανοπέδιο της Αττικής, επισκέπτονται και εκατοντάδες καταναλωτές, καθώς στα καταστήματά μας βρίσκουν ποιοτικά προϊόντα σε πολύ καλές τιμές. Ως εκ τούτου, πέραν των αυστηρών ελέγχων, που ανέκαθεν διενεργούσαμε, αυτή την περίοδο, είμαστε υποχρεωμένοι να διενεργούμε ακόμη πιό εντατικοποιημένους ελέγχους, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε, ο covid 19 δεν συγχωρεί εφησυχασμούς και ολιγωρίες», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Απόστολος Αποστολάκος.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκο, υποβάλλονται εργαζόμενοι και συνεργάτες σε προληπτικά test, ώστε όλοι όσοι επισκέπτονται τα καταστήματα του ΟΚΑΑ να είναι βέβαιοι ότι έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι και τηρούνται τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας που έχουν τεθεί αναφορικά με την προστασία της υγιεινής των εγκαταστάσεων .

‘Ετσι,πέραν του καθημερινού πλυσίματος, με πιεστικά μηχανήματα και αντισηπτικά, μία φορά την εβδομάδα όλοι οι χώροι (ακόμη και οι εξωτερικοί διάδρομοι και οι λωρίδες κυκλοφορίας των εισερχόμενων και εξερχόμενων οχημάτων) απολυμαίνονται από ειδικά συνεργεία. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η υγιεινή των εγκαταστάσεων και η υγεία εργαζόμενων και καταναλωτών. «Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι προσφάτως ο ΟΚΑΑ βραβεύθηκε, μεταξύ άλλων εταιριών, για την διαχείριση των απορριμάτων του», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ.

Με αφορμή, τέλος, τις πρόσφατες εικόνες καταναλωτών να συρρέουν κατά δεκάδες εάν όχι εκατοντάδες, στα καταστήματα και να γεμίζουν καρότσια, ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι έχουμε επάρκεια των αγαθών και ως εκ τουτου οι καταναλωτές δεν πρέπει να φοβούνται για ελλείψεις στην αγορά, η οποία μέχρι και  αυτή την στιγμή, τροφοδοτείται κανονικά και χωρίς προβλήματα.

Πηγή: skai.gr