Στις 14:00 θα συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση και να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων.

Αμέσως μετά, εφόσον υπάρξει συμφωνία, είναι προγραμματισμένο να γίνουν ανακοινώσεις από τους υπουργούς, Υγείας, Θάνο Πλεύρη και Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

Προς αύξηση των τεστ για τους μαθητές

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία, γίνονται συζητήσεις για αύξηση των self test που γίνονται εβδομαδιαίως στους μαθητές από 2 σε 3 αλλά και για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων σε περίπτωση κρούσματος.

Το βασικό σενάριο που συζητά η κυβέρνηση είναι τα τμήματα να κλείνουν όταν νοσεί με κορωνοϊό το 30%+1 των μαθητών έναντι 50%+1 που ίσχυε μέχρι τώρα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε rapid τεστ θα υποβάλλονται όλοι οι μαθητές και όχι μόνο οι κοντινές επαφές.

Κεραμέως: Τα τρία δεδομένα που συνηγορούν σε άνοιγμα των σχολείων 

Τα τρία δεδομένα που συνηγορούν στη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην «Καθημερινή».

Αρχικά, μέσα στις τάξεις οι μαθητές φορούν απαρέγκλιτα τις μάσκες τους, σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζεται όταν οι μαθητές βγαίνουν για παιχνίδι ή για διασκέδαση με τους φίλους τους. Κατά δεύτερον, όταν τα σχολεία λειτουργούν διά ζώσης γίνονται συστηματικά τεστ στους μαθητές, ενώ τρίτο, ισχύει ειδικό πρωτόκολλο αυστηρών ελέγχων όταν υπάρξει κρούσμα στην τάξη.

«Είναι προτιμότερο τα παιδιά να έρχονται στο σχολείο και να γίνονται έλεγχοι εντός του σχολικού πλαισίου παρά το αντίθετο», παρατηρεί η κ. Κεραμέως.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις