Κλείσιμο

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες. Ελάχιστη συμμετοχή σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (pics)

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις για το επιβατικό κοινό, λόφω των κλειστών δρόμων στο κέντρο της Αθήνας , από τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Κυριάρχησε η πολύ μικρή συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ μαζικότερη ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Ομοσπονδίες, συνδικάτα, το δημόσιο, οι γιατροί, οι πολεοδομίες, οι τραπεζικοί, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και άλλοι κλάδοι παίρνουν μέρος στη σημερινή 24ωρη απεργία με σημείο αιχμής τις εργατικές διατάξεις για τις κλαδικές συμβάσεις, τη διαιτησία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Μετά τις 10:30 το πρωί η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην Αμαλίας από το ύψος της Σταδίου, στην Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον και την Πανεπιστημίου για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ σε Προπύλαια και Κλαυθμώνος αντίστοιχα με τις πορείες να ολοκληρώνονται λίγο μετά τις 12.

Νωρίτερα το ΠΑΜΕ απέτρεψε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο. Τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς όταν επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο. Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων έγινε χρήση χημικών.

Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε:

«Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση, αμέσως τώρα, να αποσύρει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που διαλύει παραπέρα τις συλλογικές συμβάσεις, που επιδιώκει να φιμώσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που πλήττει καίρια εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις χρονών».

Στη Θεσσαλονίκη

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, μέλη του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν στις οδούς Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Αριστοτέλους, Βενιζέλου και κατέληξαν στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Συγκεντρώσεις και πορείες και από άλλα εργατικά σωματεία στην Θεσσαλονίκη και ντελιβεράδες.

Πηγή: skai.gr