Ολοκληρώθηκαν, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, οι εργασίες τοποθέτησης έτοιμου χλοοτάπητα με υπόγειο αυτόματο αρδευτικό δίκτυο στην κεντρική νησίδα της λεωφόρου Κηφισιάς στο ύψος του Ψυχικού, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η τοποθέτηση του χλοοτάπητα, παράλληλα με την σημαντική αύξηση του πλάτους της νησίδας, δημιουργεί σημαντικό χώρο πρασίνου, ο οποίος εξωραΐζει την εικόνα του οδικού άξονα, αλλά και ταυτόχρονα συμβάλλει σημαντικά στο μικροκλίμα της περιοχής.

Το σημείο θα φυτευτεί περιμετρικά με εποχιακά ανθόφυτα την Άνοιξη, ώστε η εικόνα να βελτιωθεί περαιτέρω, αναφέρεται κατωτέρω.

«Η Περιφέρεια Αττικής συντηρεί και εξωραΐζει την εικόνα των κεντρικών νησίδων, οι οποίες διατρέχουν τους μεγαλύτερους οδικούς άξονες της Αθήνας, οι οποίοι εμπίπτουν στην αρμοδιότητας της», επισημαίνει η διοίκηση.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: 

«Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών της Αττικής, για ένα ανθρώπινο και πολιτισμένο περιβάλλον. Βασική προτεραιότητά μας, το ασφαλές οδικό δίκτυο και η περιβαλλοντική αναβάθμιση κεντρικών σημείων και οδικών αξόνων».

Πηγή: skai.gr