Κλείσιμο

Οκτώ χρόνια κάθειρξη με αναστολή στον Πέτρο Φιλιππίδη - Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο

Στον ηθοποιό επιβλήθηκαν ομόφωνα επίσης οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ομόφωνα 8 έτη κάθειρξης για δύο απόπειρες βιασμού, έξι χρόνια για την μια καταγγέλλουσα και δύο για την άλλη, με αναστολή στον Πέτρο Φιλιππίδη, μέχρι την συζήτηση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στον ηθοποιό επιβλήθηκαν επίσης ομόφωνα οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Δικαστηριο

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο ηθοποιός θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι το Εφετείο.

Η εισαγγελική πρόταση που αποδέχθηκαν οι δικαστές θεώρησε ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι για να διασφαλιστεί η παρουσία του Φιλιππίδη στο δεύτερο βαθμό.

«Δεν είναι ύποπτος φυγής,δεν είναι φυγόδικος ,δεν είναι φυγόποινος και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων .Οι καταγγελομενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν» ανέφερε η κ. Στέλλα Στόγια η οποία συμπλήρωσε πως απολογούμενος και ο ίδιος ο ηθοποιός δήλωσε στην απολογία του πως δεν επιθυμεί να ξαναβρεθεί σε αυτούς τους χώρους.

«Οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του. Να δώσει ανασταλτική δύναμη στην έφεση» κατέληξε η Εισαγγελέας.

Πηγή: skai.gr