Οικογένεια Γάλλων με 7 παιδιά «μαγεύτηκαν» από τις ομορφιές της Ελλάδας – Διαβάστε την ιστορία τους

Ο Κύριλλος και η σύζυγός του Charbonnier μαζί με τα επτά παιδιά τους και το ένα τους ανίψι ταξιδεύουν όλοι μαζί, και φέτος, για πρώτη φορά, επισκέπτονται την Ελλάδα  

Διανύοντας τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, με τη χώρα μας, όπως όλα δείχνουν, να καταρρίπτει νέα ρεκόρ σε ότι αφορά τον τουρισμό της, και δη τις αφίξεις για τη φετινή σεζόν, οι τουρίστες που την επιλέγουν, είναι είτε σε οργανωμένα γκρουπ είτε μεμονωμένοι ταξιδιώτες και μάλιστα όλων των ηλικιών.

Συναντήσαμε μια πολύτεκνη οικογένεια Γάλλων, στην Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αρκαδίας, έξω από την ιστορική μονή Μαλεβής, κτισμένη στον Πάρνωνα, κοντά στην κορυφή του Μαλεβού, απ’ όπου πήρε και η μονή το όνομά της και είναι αφιερωμένη στην Παναγία.

Ξεφορτώνανε από το βανάκι τους καπέλα, σακιδιάκια, γυαλιά ηλίου, νεράκια, χάρτες και άλλα απαραίτητα αξεσουάρ, διότι θα ξεκινούσανε να περπατήσουν ένα μονοπάτι. Τους καλωσορίσαμε στην χώρα μας και τους πληροφορήσαμε, αν και σχεδόν γνωρίζανε, από πού θα ξεκινούσανε για την πεζοπορική τους διαδρομή.

Η οικογένεια των Γάλλων

Πρώτη φορά στην Ελλάδα 

Ο Κύριλλος (Cyrille) και η σύζυγός του Charbonnier μαζί με τα επτά τους παιδιά και ένα τους ανίψι ταξιδεύουν όλοι μαζί, και φέτος, για πρώτη φορά, αποφάσισαν να επισκεφτούν την Ελλάδα!

Κατάγονται από μια μικρή πόλη της Γαλλίας, την Brignoles που βρίσκεται νοτιοανατολικά της χώρας, στην περιοχή Προβηγκία – Άλπεις – Κυανή Ακτή, με τους μόνιμους κατοίκους της πόλης να ανέρχονται περί της 17.000.

«Η πρώτη μας ημέρα στην Ελλάδα ήταν στη Θεσσαλονίκη» δηλώνουν αποκλειστικά στο GRTimes.gr η Charbonnier και ο Cyrille Blandine, τους οποίους και συναντήσαμε στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής στην Αρκαδία και συγκεκριμένα σε περιοχές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, με αφορμή το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου.

Όπως οι ίδιοι λένε στο GRTimes.gr, τους άρεσε ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη, επισκεφτήκανε και την Βεργίνα, ενώ διανυκτέρευσαν σε κάμπινγκ της περιοχής της Ημαθίας, κοντά στην αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Συνεχίσανε το ταξίδι τους με στάση στα επιβλητικά Μετέωρα, επόμενος σταθμός η Αθήνα και κατευθύνθηκαν προς την Πελοπόννησο.

Road trip στην Πελοπόννησο

Η πολύτεκνη οικογένεια Blandine θα παραμείνει συνολικά στην Ελλάδα τρεις εβδομάδες και όπως φαίνεται το μεγαλύτερο κομμάτι των διακοπών τους θα το αφιερώσουν στο γύρο της Πελοποννήσου.

«Μένουμε στον Άγιο Ανδρέα (χωριό της Τσακωνίας, 6 χλμ. από το Άστρος), σήμερα (σ.σ. Σάββατο 27/8 όπου και τους συναντήσαμε) ήρθαμε και για πεζοπορία» ανέφερε με χαρά στο GRTimes.gr ο Cyrille Blandine προσθέτοντας πως θα συνεχίσουν το οδοιπορικό τους ταξίδι και σε άλλα μέρη της Πελοποννήσου, «θα πάμε Αρχαία Ολυμπία, και Ναύπλιο και αλλού» συμπλήρωσε.

Όπως φάνηκε και δήλωσαν και οι ίδιοι, είναι ενθουσιασμένοι από τα μέρη που έχουν επισκεφτεί μέχρι στιγμής, και έχουν βάλει την Ελλάδα στην καρδιά τους.

Οικογένεια Γάλλων με επτά παιδιά και ένα ανίψι ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα

Mονή Μαλεβής

Η ιστορική μονή Μαλεβής βρίσκεται στο όρος Πάρνωνα και το πρώτο μοναστήρι ιδρύθηκε το 717 μ.Χ. Στη Μαλεβή μόνασε από το 1601 ως το 1651 ο Ν. Τερζάκης με το όνομα Νείλος, που μετά το θάνατό του διαπιστώθηκε η αγιότητά του και εορτάζεται στις 7 Μαΐου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας ενώ στη μονή εορτάζεται στις 12 Νοεμβρίου η Κοίμησή του. Στο μοναστήρι βρίσκεται η θαυματουργική εικόνα της Παναγίας, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Στη μονή σήμερα μονάζουν έξι μοναχές.

Από το μοναστήρι ξεκινάει ένα μονοπάτι που οδηγεί στο Οροπέδιο του Πάρνωνα και στην ψηλότερη κορυφή του τη Μεγάλη Τούρλα (1.934 μ.), απόσταση 6 χλμ., και πεζοπορική διαδρομή περίπου τριών ωρών, ανηφορική σε αρκετά σημεία. Υπάρχει σηματοδότηση με κόκκινο σήμα.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Καραγιάννης, ένα από τα πέντε μέλη της Κοιν.Σ.Επ «5ENTE», με έδρα στα Άνω Δολιανά Αρκαδίας, στη Βόρεια Κυνουρία, εκτός από το μονοπάτι για το Οροπέδιο του Πάρνωνα, είναι το σημείο όπου συναντάει και το Parnon Trail. Η σηματοδότηση για το Parnon Trail, το οποίο ενώνει τα Άνω Δολιανά, τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, τη μονή Μαλιβής, το Ξηροκάμπι, τον Άγιο Ιωάννη, τη Μονή Λουκούς με το Παράλιο Άστρος (85 χλμ.)., είναι το οκτάγωνο αστέρι των Τσακώνων.

«Είναι δυο οι πεζοπορικές επιλογές με αφετηρία τη μονή Μαλεβής, η μία από αριστερά πάει προς Ξηροκάμπι, απόσταση 2,5 χλμ., διαδρομή 45 λεπτά – μία ώρα, και η άλλη πηγαίνει δεξιά προς Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, από το κεδρόδασος, απόσταση 5 χλμ., διαδρομή 2 ώρες» δηλώνει στο GRTimes.gr ο Γιώργος Καραγιάννης, μεταφέροντας παράλληλα και την αγάπη του για την περιοχή.

O Γιώργος Καραγιάννης,

Πηγή: grtimes