Ντοκουμέντο: Οι τελευταίες ώρες του Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα στο Καβούρι

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας «έφυγε» από τη ζωή, χθες 29 Μαϊου 2022, την ημέρα του ετήσιου μνημόσυνου για τις ψυχές των Πεσόντων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος Ιερολοχιτών και Καταδρομέων.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί το γεγονός ότι προηγουμένως είχε καταθέσει στεφάνι για τους ήρωες που έπεσαν στο καθήκον υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα, στο μνημείο των ΛΟΚ στο Καβούρι Αττικής, σύμφωνα με το Notia.gr. 

«Η καρδιά του δεν άντεξε και αφού επιτέλεσε το τελευταίο καθήκον άφησε την τελευταία του πνοή. Αιώνιος Σεβασμός. Τιμή και Δόξα στον Στρατηγό Θρύλο Κωνσταντίνο Κόρκα.
Στρατηγέ μου αισθάνομαι περήφανος που σε γνώρισα. Πάντα θα θυμάμαι τον χειμαρρώδη λόγο σου
», έγραψε ο δημοσιογράφος, Κίμων Τρουπής.

Λίγες ώρες πριν καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Σημειώνεται ότι ο στρατηγός Κόρκας Κωνσταντίνος του Αθανασίου γεννήθηκε στην Πουλίτσα Κορινθίας το 1921. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1943 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού (ΠΖ). Αποστρατεύθηκε το 1980 με το βαθμό του Αντιστράτηγου και με τον τίτλο του Επίτιμου Διοικητού της 1ης Στρατιάς.

Έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κρήτης (1941), της Β. Αφρικής (1942-43), στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (1943 – 45) και τέλος στις επιχειρήσεις της περιόδου 1947 – 49 όπου και τραυματίσθηκε δύο φορές.

Πριν λίγους μήνες έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Στρατηγό Κόρκα σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Πηγή: NOTIA.GR