Οι στιγμές αγωνίας των κατοίκων στη Φλώρινα - Βίντεο από το σεισμό στα social (pics,vid)

Έντρομοι πετάχτηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι της Φλώρινας μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23.43 στα 2 χιλιόμετρα δυτικά της Φλώρινας και με εστιακό βάθος στα 14,1 χιλιόμετρα.

Έχουν ακολουθήσει τουλάχιστον 37 μετασεισμοί, με τον ισχυρότερο 4,2 Ρίχτερ, να καταγράφεται 10 λεπτά μετά τον αρχικό σεισμό, 10 χλμ βόρεια της Φλώρινας.

Αρκετοί πολίτες έχουν αναρτήσει βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την τρομακτική στιγμή του σεισμού.

Στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής υπήρξαν αναφορές μικρές ζημιές στο εσωτερικό διαμερισμάτων -κυρίως στον τελευταίο όροφο πολυκατοικιών- ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τρία μπαλκόνια κατοικιών.

Φωτογραφίες με ζημιές σε κατοικίες έχουν δημοσιεύσει τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, για προληπτικούς λόγους, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί στην ΠΕ Φλώρινας. 

Η σχετική απόφαση ελήφθη από τους δημάρχους Φλώρινας (Βασίλη Γιαννάκη), Αμυνταίου (Άνθιμο Μπιτάκη) και Πρεσπών (Παναγιώτη Πασχαλίδη).

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές, ακόμη και στα Σκόπια, με τον υπουργό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της γειτονικής χώρας, Γκόραν Μιλέφσκι, να αναρτά στον λογαριασμό του στο Facebook, φωτογραφίες με μικροζημιές που υπέστησαν κτίρια στην περιοχή του Μοναστηρίου, που βρίσκεται  πολύ κοντά στην Φλώρινα.

Πηγή: skai.gr