Oι 500 της Greek Mafia: Φάκελο με διευθύνσεις και ονόματα παρέδωσε στον Άρειο Πάγο ο Χρυσοχοΐδης (vid)

Υπόμνημα με πλούσια στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα, παρέδωσε σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Πρόκειται κατ΄ ουσίαν υπόμνημα που αφορά τις δράσεις του οργανωμένου εγκλήματος, της λεγόμενης «Greek Mafia», παραρτήματα  με εγκληματικές οργανώσεις  και τις υποκατηγορίες με τις παράνομες  δραστηριότητες που έχουν αυτές .

Η λίστα περιλαμβάνει ουσιαστικά 500 κακοποιούς, με τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους, οι οποίοι ανακυκλώνονται, ανατροφοδοτούνται και εισχωρούν σε όλες τις εκφάνσεις των παράνομων δραστηριοτήτων .

Ανάμεσα σε όσα περιελάμβανε το διαβαθμισμένα ως απόρρητο έγγραφο, ήταν 42 συμβόλαια θανάτου, δεκάδες  αποτυχημένες απόπειρες, 110 δικογραφίες οργανωμένου εγκλήματος που σχετίζονται με δολοφονίες, εκβιασμούς, εκρήξεις, μαστροπεία, τοκογλυφία , διακίνηση ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων και πετρελαίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα σε όλα συζητήθηκε η τοποθέτηση  ενός ειδικού εισαγγελέα που θα εποπτεύει τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες παίζοντας τον ρόλο του ατόμου που θα δύναται να βοηθήσει στην συνεργασία αστυνομίας, εισαγγελίας και Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παράλληλα υπάρχει  νομικό οπλοστάσιο  που θα συζητηθεί και θα αφορά μελλοντικές νομοθετικές ρυθμίσεις για γρηγορότερη άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου.

Πηγή: skai.gr