Θεσσαλονίκη: Κανονικά τα λεωφορεία τη Δευτέρα και την Τετάρτη - Αναστολή των κινητοποιήσεων στον ΟΑΣΘ

Πού κατέληξαν οι συζητήσεις μεταξύ του υπουργείου και του συνδικάτου

Στην αναστολή των προγραμματισμένων κινητοποιήσεών τους στη Θεσσαλονίκη για τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και την Τετάρτη 13 Ιουλίου προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, μετά τις υπουργικές δεσμεύσεις για κατάθεση τροπολογίας εντός της ερχόμενης εβδομάδας για τη χορήγηση των επιδομάτων Ανθυγιεινού και Θέσης Ευθύνης, που ζητούσε το Συνδικάτο, αναφέρει το Voria.gr.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ είχαν αποφασίσει για τη Δευτέρα στάση εργασίας 10:00 με 16:00, ενώ για την Τετάρτη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

«Εκτιμώντας την γενικότερη κατάσταση, αποφασίσαμε για άλλη μια φορά (παρότι καήκαμε πολλές φορές στο παρελθόν) να εμπιστευτούμε τις δεσμεύσεις των συναρμόδιων υπουργείων, δια των εκπροσώπων τους, το χρονοδιάγραμμα που μας θέσανε για λύσεις επί των αιτημάτων μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου.

Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι οποιαδήποτε αθέτηση των δεσμεύσεων «θα μας βρει εκ νέου στους δρόμους των κινητοποιήσεων με εντονότερο ρυθμό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων:

«Έχουμε αποδείξει στη μακροχρόνια ιστορία μας ότι δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας η προκήρυξη κινητοποιήσεων και η ταλαιπωρία της πόλης και του επιβατικού κοινού.

Δεν ξεχνάμε ότι κι εμείς είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας συμμετέχοντας στον δημιουργικό ιστό της πόλης μας, τόσο οι ίδιοι, τα μέλη των οικογενειών μας, είτε μέσω συγγενών και άπειρων γνωστών και φίλων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις επιπτώσεις μιας απεργίας του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς σε μια πόλη σαν την δική μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι όμως, στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας να ακολουθήσουμε τον μοναδικό δρόμο που έχουν οι εργαζόμενοι παγκοσμίως όταν μάχονται και αγωνίζονται για το δικαίωμα της επιβίωσης, την απάλειψη της αδικίας, την δυνατότητα βελτίωσης του μέλλοντος των παιδιών μας.

Εκτιμώντας την γενικότερη κατάσταση, αποφασίσαμε για άλλη μια φορά (παρότι καήκαμε πολλές φορές στο παρελθόν) να εμπιστευτούμε τις δεσμεύσεις των συναρμόδιων υπουργείων, δια των εκπροσώπων  τους, το χρονοδιάγραμμα που μας θέσανε για λύσεις επί των αιτημάτων μας.

Προχωράμε σε αναστολή των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων μας, για τη Δευτέρα 11/7/22 και Τετάρτη 13/7/22 προειδοποιώντας όμως ότι οποιαδήποτε αθέτηση των δεσμεύσεων θα μας βρει εκ νέου στους δρόμους των κινητοποιήσεων με εντονότερο ρυθμό.

Αν και είναι κοινώς αποδεκτό ότι δεν ευθυνόμαστε εμείς οι εργαζόμενοι για την πρόκληση της ταλαιπωρίας μέσω των κινητοποιήσεων, λόγω του γεγονότος ότι εμείς είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μας, να δηλώσουμε δημόσια ένα ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον αγώνα μας καθώς και μία συγνώμη για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί».

Έρχεται τροπολογία για να δοθούν στους εργαζόμενους τα επίμαχα επιδόματα

Ανακοίνωση εξέδωσε με τη σειρά του και ο Οργανισμός, ανακοινώνοντας ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία για τη χορήγηση των επιδομάτων Ανθυγιεινού και Θέσης Ευθύνης στους εργαζόμενους.

«Αναστολή των κινητοποιήσεων, αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, καθώς αναμένεται εντός της προσεχούς εβδομάδας η κατάθεση τροπολογίας για την χορήγηση των επιδομάτων Ανθυγιεινού και Θέσης Ευθύνης. Επομένως, την Δευτέρα 11 Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί η στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο και τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.

Η ίδια υπενθυμίζει καταλήγοντας ότι «εδώ και μέρες σημείωνε ότι δεν υφίσταται λόγος για κινητοποιήσεις, καθώς είχε δρομολογηθεί η επίλυση των όποιων ζητημάτων και αποτελούσε θέμα χρόνου η τακτοποίησή τους».