Βρούτσης: «Προσωρινό το λουκέτο στο ΟΑΚΑ» - Εισαγγελική παρέμβαση για το στέγαστρο Καλατράβα

«Να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατό, αλλά με απόλυτα ασφαλή τρόπο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού για το ΟΑΚΑ

Διευκρινίσεις για το λουκέτο στο ΟΑΚΑ έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βρούτσης, τόνισε ότι το λουκέτο στο ΟΑΚΑ είναι προσωρινό, λέγοντας ότι «ήδη σήμερα έχουμε μεταφέρει στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας όλη τη μελέτη για να δούμε εκ νέου αναλυτικά τα επίμαχα σημεία της».

«Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε είναι ότι ό,τι κι αν χρειαστεί το ΟΑΚΑ θα επαναλειτουργήσει. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Είναι το εμβληματικό στάδιο της χώρας μας, είναι η καρδιά του αθλητισμού, θα βάλουμε όλα τα δυνατά μας για να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν με μία προϋπόθεση. Να επαναλειτουργήσει με απόλυτα ασφαλή τρόπο», πρόσθεσε.

Εισαγγελική παρέμβαση για το στέγαστρο Καλατράβα

Παρέμβαση σημειώθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας μετά τη δημοσιοποίηση μελέτης για την στατικότητα του στέγαστρου Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο που είχε ως συνέπεια το κλείσιμο του σταδίου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος μετά τη δημοσιοποίηση, ότι το έργο ελέγχεται για τη στατικότητα του λόγω έλλείψεων στη συντήρηση του παρενέβη και διέταξε εισαγγελική έρευνα.

Η έρευνα θα διενεργηθεί για τα αδικήματα της έκθεσης ανθρώπων σε κίνδυνο κατά συρροή και της παραβίασης κανόνων οικοδομικής, αδικήματα που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νικόλαος Μαργαρίτης, ο οποίος παράλληλα εκτελεί καθήκοντα και αθλητικού εισαγγελέα.

Η έρευνα θα αφορά κάθε αρμόδιο από σήμερα ως και πέντε χρόνια πίσω.

Πηγή: skai.gr