Ο Χαριστέας σε σποτάκι κατά του μπούλινγκ (βίντεο)

Σχεδόν ένας ανήλικος την ημέρα ήταν θύμα ξυλοδαρμού τον περασμένο χρόνο.

Ο αγαπημένος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Άγγελος Χαριστέας πρωταγωνιστεί σε σποτάκι κατά του σχολικού εκφοβισμού, του λεγόμενου μπούλιγκ, με σκοπό την ενημέρωση και υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων. 

Το φαινόμενο της βίας και του εκφοβισμού μεταξύ παιδιών και εφήβων έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας. 

Αίσθηση προκαλούν τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2021, σύμφωνα με τα οποία οι δράστες βίαιων επιθέσεων κάτω των 14 ετών αυξήθηκαν κατά 52% μέσα σε ένα μόλις χρόνο, ενώ σχεδόν ένας ανήλικος την ημέρα ήταν θύμα ξυλοδαρμού τον περασμένο χρόνο.

Το ΚΜΟΠ δημιούργησε το βιντεάκι στα πλαίσια της δράσης Live without Bullying (Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό), η οποία απευθύνεται σε παιδιά, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και γονείς.

Στο επίκεντρο του Live Without Bullying βρίσκεται μια πρωτοποριακή πλατφόρμα παροχής δωρεάν online συμβουλευτικής υποστήριξης σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Παιδιά ηλικίας 13-18 ετών μπορούν να ενημερωθούν για το φαινόμενο του εκφοβισμού και να λάβουν, δωρεάν και ανώνυμα, υποστήριξη από επαγγελματίες ψυχολόγους εξειδικευμένους σε θέματα bullying. Από την έναρξη της λειτουργίας της, η πλατφόρμα έχει υποστηρίξει περισσότερους από 30.000 μαθητές και μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα. Οι δράσεις του «Live Without Bullying» περιλαμβάνουν επίσης καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, καθώς και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά γυμνασίου – λυκείου.

Πηγή: skai.gr