O  Xαρδαλιάς μετέβη στην Εύβοια  - Συνεχής ενημέρωση του πρωθυπουργού

Στην πλημμυρόπληκτη Κεντρική Εύβοια μετέβη εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στον απόηχο των μεγάλων καταστροφών. Από τις πλημμύρες στην περιοχή των Ψαχνών – Πολιτικών έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος. Ο κ. Χαρδαλιάς έσπευσε στην περιοχή για εκτίμηση της κατάστασης και για τον συντονισμό της αντιμετώπισής της.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν από την πρώτη στιγμή σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι όλο το βράδυ στην Πολιτική Προστασία είχε σημάνει συναγερμός και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μαζί με τον Αρχηγό του ΠΣ ξενύχτησαν στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι. Έγινε γιγαντιαία κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ με δεκάδες απεγκλωβισμούς από αέρος, με μηχανήματα, ακόμα και με λέμβους.
 

Πηγή: skai.gr