ΚΑΙΡΟΣ

Ο Βγενόπουλος καταγγέλλει καθυστερήσεις στη διερεύνηση της μήνυσης κατά της Θάνου

Καθυστερήσεις στη διερεύνηση της μηνυτήριας αναφοράς του κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου καταγγέλλει ο εκτελεστικός προέδρος του ομίλου MIG Ανδρέας Βγενόπουλος σε επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Στην επιστολή του ο κ. Βγενόπουλος καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να πράξει τα προβλεπόμενα από το νόμο, ώστε να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία της ποινικής προδικασίας, καθώς και να διερευνηθούν οι τυχόν προκύπτουσες πειθαρχικές ευθύνες της κας. Θάνου, υπενθυμίζοντας τον προβληματισμό που είχε εκφράσει για την αντικειμενικότητα και αμεροληψία της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που θα ακολουθούσε, όσο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της.

Όσον αφορά τα προ ημερών λεγόμενα της προέδρου του Αρείου Πάγου ότι «διαπιστώνονται μέθοδοι σπίλωσης και εκφοβισμού (ανώτατων δικαστών) εκ μέρους ορισμένων εκ των εμπλεκομένων προσώπων», ο επικεφαλής της ΜΙG δηλώνει πως η κα Θάνου «έχει υπηρεσιακό καθήκον να παραπέμψει αυτές τις διαπιστώσεις της και τα στοιχεία που διαθέτει στην Δικαιοσύνη, της οποίας προΐσταται».

«Επειδή απ’ ό,τι φαίνεται της αρέσει η σοφία των αρχαίων Ελλήνων της θυμίζω το αρχαίο ρητό "Κρείττον του λαλείν το σιγάν"» δηλώνει με νόημα ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Η ανακοίνωση αναλυτικά





Πηγή: skai.gr